00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הנשמה היא הקסם-טעמים של בית ו touch של שף

קוד חופשי

שומר ממולא בבשר ואורז בניחוח בהרט

ממולאים אחד התבשילים האהובים עליי

אז היום החלטתי לפנק אתמשפחתי בממולאים מהירק שאני מאוד אבל מאוד אוהב

קדימה תרשמו מתכון

החומרים

3 יח' שומר בגודל בינוני(תבחרו את השומר בודל אחיד צר וארוך)

1 כוס אורז עגול (כמו לסושי)

300 גר' בשר בקר טחון.

תיבול של :מלח פלפל בהרט צרור פטרוזליה קצוצה

3 כפות שמן.

לרוטב

2 בצלים פרוסים דק.

3 כפות שמן

קוביות לימון מחצי לימון

מיץ מחצי לימון

2 כוסות נוזל עוף /לחלופין 2 כוסות מים

תיבול: מלח פלפל קמצוץ כורכום שמיר קצוץ .

אופן ההכנה

ראשית ננקה את השומר (נחתוך מעט את הקצוות ) ובחלק התחתון נחתוך את הפקעת.

על מנת שנוכל לפרק את הגלדים.

בסיום נעביר לסיר ונרתיח קלות עם כפית מלח ל 10 דק' לערך.

בסיום נקרר.

בסיר רחב ושטוח נחמם 3 כפות שמן זית ונטגן קלות את הבשר נוסיף את האורז ואת התיבול

נוסיף 2 כוסות מים רותחים ונבשל על אש נמוכה עד ספיגת כלל הנוזלים.

בסיום נקרר ונוסיף פטרוזליה קצוצה.

ניקח חופן של מילוי וניצור ביד מעין קציצה נכנס לתוך הגלד ונסגור את הקצוות (כמו חיבוק).

הכנת הרוטב.

בסיר רחב ושטוח נחמם 3 כפות שמן זית ונזהיב את הבצליםנוסיף את מיץ הלימון קוביות הלימון

ו 2 כוסות מים נרתיח נתבל ונבשל על אש נמוכה 5 דק'.

נסדר את השומר בסיר שהחלק הפתוח כלפי מעלה (הרוטב יהיה חצי גובה מהשומר)

נפזר מעל מיר קצוץ ונבשל כ 20 דק' על אש נמוכה .

בתיאבון

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

הנשמה היא הקסם

ראש השנה מתוק
צבע למטבח שלך

נגיעות קטנות,שידרוגים קלים

טוויסט מיוחד ותוספת מגע של קסם 

הם שיביאו צבע למטבח שלך                                                                                                                    

הצלחה מותנת בכמה כללים

+הכרת חומר הגלם "ותגובתיו"

+שימוש נכון 

+"העצמת" הטעמים

+התאמת שיטת הבישול

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mmaz אלא אם צויין אחרת