00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים פה

סלט ירקות משודרג

פעם הכנו סלט ירקות ממלפפון, עגבניה ובצל. אח"כ גיליתי בבתי הקפה סלטים עם כל מיני תוספות.
היום אני נוהג להכין בבית סלט ירקות עשיר בתוספות המהווה ארוחה שלמה - משביעה ומזינה.

אפשר כמובן לאלתר (וכך אני עושה) אבל המתכון פה הוא הסלט שאני מכין ברוב הפעמים.

חומרי הגלם רשומים עפ"י חשיבותם - ככל שהמרכיב נמצא נמוך יותר ברשימה הוא פחות חשוב לתוצאה הסופית לדעתי. רצוי  כמובן שכל חומרי הגלם יהיו טריים.

הכמויות מספיקות ל- 2-3 אנשים.
 

המצרכים הדרושים:

לסלט:

  1. 4-5 צנוניות
  2. 1 גזר בינוני
  3. 2  מלפפונים
  4. 2 עגבניות
  5. 2-3 גבעולים של בצל ירוק
  6. חופן גדול של עלי בייבי
  7. 5-6 זיתים
  8. 1 מלפפון חמוץ
  9. 2-3 כפות אפונה ירוקה קפואה
  10. 2-3 כפות גרגרי תירס קפואים
  11. 2-3 כפות שעועית ירוקה קפואה
  12. 2-3 כפות גרגרי חומוס קפואים
  13. חופן אגוזי מלך
  14. חופן נבטים סיניים
  15. 1/4 פלפל אדום (ממש לא חובה - יש כאלה שלא אוהבים את הטעם)
  16. תפוח אדמה קטן אפוי (או מבושל)

לתיבול:

  1. 1 כפית מלח
  2. 1 כפית זעתר
  3. קצת פלפל טחון טרי
  4. 1 כף מיץ לימון
  5. 2 כפות טחינה גולמית
  6. 1 כף שמן זית
  7. קצת גרעיני פשתן טחונים (ממש לא חובה)

 

אופן ההכנה:

כמובן שההכנה היא פשוט לקצוץ ולערבב הכל, אבל הנה הוראות מפורטות יותר: indecision

  1. מבשלים בישול קצר את כל הירקות הקפואים - אני מבשל ל-90 שניות במיקרוגל בקערית עם מים ומלח
  2. מקלפים את הגזר ומגררים לתוך קערה באמצעות פומפיה גסה
  3. מנקים את הצנוניות, קוטמים את הראש והזנב, מורידים חלקים פגומים בקליפה ומגררים לקערה באמצעות פומפיה גסה
  4. רוחצים את הבצל הירוק, קוצצים גס ומוסיפים
  5. מקלפים את המלפפונים וחותכים לתוך הקערה
  6. רוחצים את העגבניות וקוצצים לתוך הקערה
  7. קוצצים את הזיתים, המלפפון החמוץ, תפוח האדמה והפלפל ומוסיפים
  8. מסננים את הירקות הקפואים ממי הבישול ומוסיפים
  9. קוצצים גס את אגוזי המלך ומוסיפים לקערה
  10. מוסיפים את הנבטים
  11. מוסיפים את התבלינים
  12. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך

 

בתיאבון!

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מתכוניםפה אלא אם צויין אחרת