88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

עלי כרוב ובצל ממולאים

אני אוהבת ממולאים בכל צורה, נכון זה הרבה עבודה להכין, אבל שווה.

את התבשיל הזה אפשר להכין במשך כל השנה, כי תמיד יש בצלים וכרוב.

מצרכים:

  1. 3-4 בצלים גדולים
  2. 1 כרוב גדול
  3. 3 עגבניות חתוכות לפרוסות
  4. 2 כוסות אורז מנוקה שטוף ומסונן
  5. 1 בצל גדול קצוץ
  6. 1 כפית מלח
  7. 1 כפית פפריקה מתוקה
  8. 1/2 כוס שמן קנולה
  9. מיץ מלימון אחד
  10. 1 חבילה פטרוזליה וכוסברה קצוצים

הכנת הכרוב למילוי:

  1. בסיר גדול ורחב, להרתיח מים, להכניס את הכרוב
  2. לתת לכרוב להתרכך מעט במים 
  3. להתחיל לפרק את העלים בזהירות בעזרת 2 מזלגות ולהניח במסננת
  4. לאחר שהוצאנו את כל העלים, לקרר
  5. להניח עלה על מגש, לחתוך את החלק האמצעי הקשה ולהכין עלים למילוי
  6. ככה לעשות עם כל העלים - לא לזרוק את החלקים שלא למילוי

הכנת הבצלים למילוי:

  1. לחתוך בכל בצל חתך עד האמצע
  2. באותו סיר, להכניס את הבצלים
  3. להביא לרתיחה בערך 10 דקות 
  4. להוציא את הבצלים למסננת, לקרר,  לפתוח בזהירות את העלים של הבצל, להניח במגש
  5. לא לזרוק את החלקים שלא מתאימים למילוי שאותם נניח בתחתית הסיר

הכנה ובישול:

  1. בקערה מתאימה, לערבב אורז, בצל קצוץ, מלח, פפריקה, שמן, פטרוזיליה וכוסברה
  2. לקחת עלה של בצל, להכניס לתוכו מהמילוי, לא להעמיס, לסגור את העלים ולהניח בצד, לעשות ככה עם כל העלים
  3. לקחת עלה של כרוב, למלא, לגלגל ולסגור
  4. בסיר מתאים, לסדר כרוב ובצל שלא מיועדים למילוי ולהניח מעל את הממולאים שהכנו
  5. בין השכבות, להניח פרוסות של עגבניות
  6. להכין רוטב מ: 2 כוסות מים, מעט פפריקה מתוקה, מיץ לימון ומעט שמן, לשפוך בזהירות מעל הממולאים
  7. להביא לרתיחה ראשונה, להנמיך את האש ולבשל על אש קטנה בערך שעה

וקצת תמונות על התהליך

המילוי

מילוי וגלגול העלים

 

 

 

בנוסף אולי תאהבו ממולאים נוספים מהבלוג:

פלפלים ממולאים

בצלים ממולאים מקורמלים

פלפלים ממולאים בורגול

 

 

           

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

41 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת