00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

עוגת פרח שוקולדית ושקדים מולבנים

22/12/2014

 

 

 

 

את השוקולדית הכהה אני מכינה בואריציות שונות כי היא נחטפת כאן בכל מצב וצורה. לא קרמים, לא תוספות. כהה, שוקולדית גבוהה ונימוחה. אמש ציינו יום נישואין שני ליערה וטל. כמובן שהאופציה היחיה שהבת שלי תבקש היתה האופציה השוקולדית. הפעם חשבתי לשדרג מעט את העוגה ואפיתי אותה בתבנית פרח . אחרי ששמנתי בספריי קנולה פזרתי כמות נדיבה של זרעוני חמניה ופלחי שקדים מולבנים כדי לשוות לה מראה חגיגי יותר. השילוב המושלם בין הטעם והמראה קצרו שבחים. 

 

המרכיבים:

250 גרם זרעי חמניה ופלחי שקדים מעורבבים

3 ביצים

3 כוסות קמח

2 שקיות אבקת אפייה

2 שקיות סוכר וניל

3/4 כוס קקאו לא ממותק

1 כוס סוכר

קורט מלח

חצי כפית סודה לשתיה

2 כוסות מים (מהברז)

1 כוס שמן

250 גרם שוקולד שבור מריר/לבן/סוכריות עדשים או נטיפים

 

 

ההכנה:

לערבב בקערת המיקסר את כל המרכיבים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סוכר וניל, קקאו, סוכר ומלח – לא כולל השוקולד השבור, ולערבב מעט. 

לערבב במטרפת יד, בקערה נפרדת את כל הרטובים ותוך כדי פעולת המיקסר להכניס לקערה את החומרים הרטובים עד שנוצרה עיסה אחידה.

לעצור את פעילות המיקסר להכניס את השוקולד השבור ולהפעיל שוב עד שהכל התערבב. רצוי לעשות סיבוב או שניים במרית להשלמת העיסה.

לשמן תבנית אפייה בצורת פרח או כל צורה שתבחרו בספרי שמן קנולה, לפזר בתחתית התבנית את הזרעונים (אפשר כל סוג של שקדים, אגטזים, זרעונים)

לצקת את העיסה, להכניס לתנור שחומם מראש למשך 5 דקות על חום 200 מעלות ואחר כך להוריד ל 160 מעלות ולאפות עד שקיסם שננעץ בתוכה יוצא יבש-לח.

להוציא מהתנור, לצנן מאט ואז להפוך את העוגה.  רצוי על תחתית מחוררת כדי שהעוגה לא תהפוך לרטובה. 

 

הפכתי על הרשת הזו-מגש שמיועד לפיצה.

בתאבון-חג שמח

 

 

 

 

 

 

 

ריקי ברוך 

מאמנת אישית וקבוצתית עיתונאית רשת, בלוגרית.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת