22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא פולניה

מתכונים למי שכמוני לא באמת יודעים לבשל, ביקורת על כל דבר ולפעמים סיפור טוב. הכל אמיתי. חיפוש מתכונים - באלפון המתכונים מימין או התגיות משמאל. מומלץ לקרוא את הסיפור "אירוע מוחי". מישהו עוד יודה לכם.

כדורי בשר ברוטב עגבניות

מה ההבדל בין כדורי בשר לבין קציצות? ענין של אינטרפרטציה. קציצות - מטגנים קודם. כדורי בשר - לא. ישר מבשלים.
 
מצרכים לבשר (הבסיס):
750
גרם בשר טחון מעורב בקר+עוף (לכמות שונה תצטרכו לשנות את כל הכמויות בהתאם). אמא שלי עושה את זה לפעמים רק מעוף. אני מכין לפעמים רק מבקר אבל כל תערובת – הולך.
שני בצלים בינוניים+ (למי שלא עושה את זה עם מעבד מזון – קצוצים דק דק דק או מרוסקים בפומפיה או בדומה. בצל שהיה במקפיא כחצי שעה לא יצרוב בעיניים).
6-8
 שיני שום גדולות (למי שאין מעבד מזון – מעוכות במועך).
כוס עלי פטרוזיליה בלי לדחוס יותר מדי (למי שלא עושה את זה עם מעבד מזון – חצי כוס וקצוצים דק דק דק)(כמות אחרת – לפי טעמכם) .
3
ביצים.
קמח מצה (כמות בהמשך).
תבלינים לפי טעמכם (לצורך הנסיון הלכתי על מלח ופלפל שחור).
 

להכנת הבסיס:
מכינים כמו לקציצות:
חותכים את הבצלים לפלחים גסים, מכניסים אותם למעבד מזון עם הפטרוזיליה והשום. מפעילים לקבלת משהו שקרוב למחית.
מכניסים לקערה את המחית עם הבשר, הביצים והתבלינים וגם חצי כוס קמח מצה.
ללוש לקבלת תערובת אחידה.
התערובת צריכה לצאת יציבה אבל לא יבשה וקשה מדי. לכן מתחילים עם כחצי כוס קמח מצה. אם התערובת רכה מדי – עוד קצת קמח מצה. לשים ובודקים שוב וכן הלאה.
 

שימו לב, אני משתמש בבשר טחון קנוי קפוא. הוא כבר מכיל נוזלים. לכן אני תמיד מוסיף קמח מצה. מי שטוחן בעצמו (ויש פחות נוזלים בבשר), אולי יצטרך להוסיף לתערובת לחם מושרה במים וסחוט היטב. אז יצטרך פחות קמח מצה. אני לא עושה את זה. אין לי צורך בכך.
 

טועמים פרור או שניים ומתקנים תיבול.
מכסים בנילון נצמד ושולחים למקרר לחצי שעה לפחות (לספיגת הטעמים והנוזלים).
בינתיים מכינים את החציל וההסבר - בהמשך.
  

מצרכים לכדורי בשר ברוטב:
בשר הבסיס.
חצי קופסת עגבניות מרוסקות (400-500 גרם).
חצי קופסה קטנה (הכי קטנה) של רסק עגבניות.
בצל גדול.
4-5
שיני שום גדולות פרוסות דק או קוביה של שום כתוש (או שתיים – לטעמכם).
מלח. אני השתמשתי במשחת ציר בקר. צריך ממש ממש קצת כי זה נורא נורא נורא מלוח.
פלפל שחור.
תבלינים אחרים לפי טעמכם.
כחצי ליטר מים.
סוכר (לשבור את חמיצות העגבניות).
שמן לטיגון.
כף קמח לא גדושה מדי – לרביכה.
2-3
כפות מרגרינה לרביכה.
 

הכנת הרוטב (והכדורים):
בסיר מטגנים את הבצל עד שקיפות או שקיפות+.
מי שמשתמש בשיני שום – מכניס חצי הכמות. מי שמשתמש בקוביות – להמתין.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות, סוכר, תבלינים ומים.
מביאים לרתיחה ומוסיפים את קוביות השום (מי שחתך שיני שום – שימתין).
מנמיכים להבה למינימום.
מכינים רביכה. לא הרבה. רק בכמות שרשמתי: כף לא גדושה מדי של קמח על שתי כפות גדושות מרגרינה.
רביכה בהירה או בהירה+. לא כהה.
מביאים שוב לרתיחה ושוב מנמיכים להבה.
צרים כדורים מהבשר בגודל כופתאות של פסח.
מכניסים בזהירות לתערובת. הרוטב צריך לכסות את הקציצות. אם צריך – מוסיפים מים. מפזרים מלמעלה את פרוסות השום שנשארו.
מביאים שוב לרתיחה ושוב מנמיכים להבה למינימום. בישול 20 דקות בערך.
תוך כדי הבישול טועמים מהרוטב ומתקנים תיבול.
 

תהנו
אצלי – לוקלוקו.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lseugy אלא אם צויין אחרת