22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא פולניה

מתכונים למי שכמוני לא באמת יודעים לבשל, ביקורת על כל דבר ולפעמים סיפור טוב. הכל אמיתי. חיפוש מתכונים - באלפון המתכונים מימין או התגיות משמאל. מומלץ לקרוא את הסיפור "אירוע מוחי". מישהו עוד יודה לכם.

קציצה בסנדביץ' חציל (זה נראה כמו מפרום אבל זה לא ממש).

זה קצת נראה קצת כמו מפרום אבל זה עם חציל-סנדביץ ולא תפוח אדמה.

בגלל שאני קצת דואג לבנות שלי, שלא יהיה משעמם להן בבטן ובבלוטות הטעם, רציתי קצת לחרוג מהשגרה (אני לא באמת יודע לבשל. זוכרים?!). אז החלטתי להכין קציצות בסנדביץ' חצילים. אני יודע שזה נשמע קצת כמו מפרום (וגם קצת דומה) אבל זה לא. זה משהו שאמא שלי מכינה. הבנות רואות את זה לקראת ארוחת ליל שבת ועדיין כשזה במטבח הן יכולות "להתיישב על זה" לחסל מנה משפחתית שלמה ולשאול את הסבתא למה הכינה כל כך קצת. שתבינו, אמא שלי לא יודעת לבשל קצת. רק לגדוד. זה לא שהיא לא רוצה. היא רוצה. אפילו רוצה מאד. אבל היא לא יודעת איך. אם אני קופץ אליה באמצע השבוע ושומע "אין לי כלום לתת לך לאכול", אני ממש לא מתרגש מזה. אני יודע שאם יבוא עכשיו גדוד של גולני אחרי פעילות מבצעית – יש אוכל לכולם. עוד לא קרה שנשארתי רעב. אנחנו תמיד צוחקים שאת האוכל שנשאר אחרי פסח, אנחנו אוכלים עד ראש השנה. אז תבינו שהבנות שלי מתות על זה. יכולות לחסל את הכל "ולא נודע כי בא אל קרבו". וזה לא היה "קצת". 
אהה, ויש עוד משהו שלמדתי מאמא שלי (חוץ מטיפ או שניים בהמשך) זה שכאשר היא מכינה משהו כבסיס לאוכל, היא תמיד עושה מזה כמה דברים. אף פעם לא דבר אחד.
 

אז הפעם – על בסיס בשר טחון – הכנתי קציצות רגילות, כדורי בשר ברוטב עגבניות וכמובן סנדביץ' חצילים ממולא בשר.

את המתכון לקציצות אציג בהמשך. את המתכון לכדורי הבשר ברוטב עגבניות אציג ברשימה נפרדת.
 
מצרכים לבשר (הבסיס):
750
גרם בשר טחון מעורב בקר+עוף (לכמות שונה תצטרכו לשנות את כל הכמויות בהתאם). אמא שלי עושה את זה לפעמים רק מעוף. אני מכין לפעמים רק מבקר אבל כל תערובת – הולך.
שני בצלים בינוניים+ (למי שלא עושה את זה עם מעבד מזון – קצוצים דק דק דק או מרוסקים בפומפיה או בדומה. בצל שהיה במקפיא כחצי שעה לא יצרוב בעיניים).
6-8
 שיני שום גדולות (למי שאין מעבד מזון – מעוכות במועך).
כוס עלי פטרוזיליה בלי לדחוס יותר מדי (למי שלא עושה את זה עם מעבד מזון – חצי כוס וקצוצים דק דק דק)(כמות אחרת – לפי טעמכם) .
3
ביצים.
קמח מצה (כמות בהמשך).
תבלינים לפי טעמכם (לצורך הנסיון הלכתי על מלח ופלפל שחור).
 

להכנת הבסיס:
מכינים כמו לקציצות:
חותכים את הבצלים לפלחים גסים, מכניסים אותם למעבד מזון עם הפטרוזיליה והשום. מפעילים לקבלת משהו שקרוב למחית.
מכניסים לקערה את המחית עם הבשר, הביצים והתבלינים וגם חצי כוס קמח מצה.
ללוש לקבלת תערובת אחידה.
התערובת צריכה לצאת יציבה אבל לא יבשה וקשה מדי. לכן מתחילים עם כחצי כוס קמח מצה. אם התערובת רכה מדי – עוד קצת קמח מצה. לשים ובודקים שוב וכן הלאה.
 

שימו לב, אני משתמש בבשר טחון קנוי קפוא. הוא כבר מכיל נוזלים. לכן אני תמיד מוסיף קמח מצה. מי שטוחן בעצמו (ויש פחות נוזלים בבשר), אולי יצטרך להוסיף לתערובת לחם מושרה במים וסחוט היטב. אז יצטרך פחות קמח מצה. אני לא עושה את זה. אין לי צורך בכך.
 

טועמים פרור או שניים ומתקנים תיבול.
מכסים בנילון נצמד ושולחים למקרר לחצי שעה לפחות (לספיגת הטעמים והנוזלים).
בינתיים מכינים את החציל וההסבר - בהמשך.
 

מצרכים לסנדביץ':
תערובת הבשר.
1
חציל בינוני. זה רק ל-5 סנדביצ'ים בערך. מי שרוצה יותר – אז שניים ואפילו שלושה. הפעם הלכתי על אחד – לנסיון. חשוב לבחור חציל קל, מבריק וקשה, ללא פגמים. זה החציל הכי טוב.
פרורי לחם (מסוג הפירורית).
שומשום (לא חובה).
קמח מצה (לא חובה).
ביצה (אחת או יותר, תראו בהמשך).
קמח רגיל.
שמן לטיגון חצי עמוק.
מלח גס.
 

להכין ניר סופג.
 

להכנת הסנדביץ':
שוטפים את החציל (בלי לקלף). פורסים את החציל לרוחב (בלי לקלף) לפרוסות עגולות בעובי עד 1ס"מ (חותכים לגמרי. לא כמו מפרום).
מסדרים על משטח ובוזקים קצת מלח גס. שמים את המשטח באלכסון שהפרוסות יגירו נוזלים. המלח סופח את הנוזלים. אחרי כחצי שעה וראיתם שיצאו נוזלים – שוטפים במים (שלא ייצא מלוח) ומיד מנגבים היטב. זה תורם שהשמן לא ייספג יותר מדי בחציל.
 
מטגנים את הפרוסות שישחימו היטב אבל לא יותר מזה (יש תמונה) כי הסנדביץ' יעבור טיגון נוסף.
השמן חייב להיות רותח ממש (לא שרוף) ואז החציל פחות נוטה לספוח את שמן הטיגון. אחרי שמוציאים כל פרוסה מהשמן, מיד מניחים על ניר סופג ומכסים בניר סופג. קצת טופחים בעדינות שבאמת יספוג. דירו-באלכום – לא לקבצ'ץ'!!! בשום אופן!!!
 

טיפ מאמא שלי: לוקחים תפוח אדמה קטן, קולפים ושוטפים. חוצים. כל מחצית חותכים לפרוסות בעובי 5-7 מילימטר (קצת יותר מחצי סנטימטר). מכניסים כל פעם כמה מהן לשמן הרותח (אלה הדברים הבהירים בתמונה). זה מעכב שריפת השמן. כשהן כבר מתחילות להיות יותר חרוכות מצ'יפס – מחליפים. טיפ שלי: מספיגים גם מהן את השמן – ומכרסמים בכיף.
 

מכינים תערובת לציפוי שניצל: פירורי לחם + קמח מצה + שומשום (הציפוי יוצא קראנצ'י).
לחלופין: קמח רגיל והציפוי יוצא רך וגמיש.
בכל מקרה, מכינים קמח מעורב עם קצת מלח ופלפל שחור. כמות – לפי טעמכם. מספיק רק קצת שהציפוי לא ייצא תפל.
שימו לב: כתערובת לציפוי הקרנצ'י אפשר כל קומבינה: רק פירורי לחם או רק קמח מצה, או רק שומשום (פחות רצוי) או צירוף של שניים מהם ולא חשוב איזה.
 

לוקחים ביד כמות בשר כמו לקציצה, מגלגלים בידיים לכדור ומשטחים אותו. מניחים על פרוסת חציל ומכסים בפרוסה נוספת. קצת מהדקים בעדינות (ושוב לא לקבצ'ץ!!!).
 

מכינים כמו שניצל: מגלגלים בקמח, מגלגלים בביצה ואז מגלגלים בתערובת הפירורית+קמח-מצה+שומשום (או שוב בקמח – תלוי בציפוי שאתם רוצים: קראנצ'י או גמיש). כמות הביצים תלויה במספר הסנדביצ'ים.

מטגנים טיגון חצי עמוק מכל צד עד להשחמה בינונית עד טובה (רק שלא יחרך).

להכנת קציצות: פשוט לטגן מכל צד עד שמשחים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lseugy אלא אם צויין אחרת