44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

SHOP&MORE

מתכוני חנוכה-השף הלבן-תהנו!

מתכוני חנוכה-השף הלבן-תהנו!

              

 

סופגניות מהירות עם גבינת כנען- באדיבות השף הלבן של תנובה

 

25-20 כדורים

 

פתרון נפלא לחנוכה – סופגניות ללא מילוי בהכנה נוחה ומהירה עם טעם של עוד...

 

חומרים:

 

6 ביצים

½ כוס סוכר

½ כפית תמצית ווניל

1 שקית (500 גרם) גבינת כנען 5% מסדרת השף הלבן

½  מיכל (125 מ"ל) שמנת לבישול מופחת שומן 10% מסדרת השף הלבן

½ 2 כוסות קמח (320 גרם קמח)

2 יח' אבקת אפייה

לטיגון:

1 ליטר שמן קנולה

לקישוט:

100 גרם אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

 

  1. בקערת מיקסר מקציפים את הביצים, הסוכר ותמצית הוניל כדקה או עד שמבהירים מעט. מוסיפים את גבינת הכנען ומקציפים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה. (נשארים מעט גושים של גבינה). מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וממשיכים להקציף במהירות נמוכה.
  2. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק על להבה גבוהה . בעזרת כף יוצרים עיגולים מהבצק ובעזרת כף נוספת מחליקים אל השמן. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומטגנים כ-4-5 דקות מכל צד עד להזהבה.
  3. מוציאים את הסופגניות מהסיר ומניחים על מגש עם נייר סופג.
  4. להגשה : מניחים את הסופגניות על צלחת הגשה, מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.

 

 

טיפ : ניתן להכין את הבלילה עד 5 שעות מראש.

 

פחזניות אווריריות עם פתיתי פרמזן- באדיבות השף הלבן של תנובה

 

30-40 יחידות

 

חטיף נפלא למסיבת חנוכה!

 

חומרים

 

לפחזניות:

1 ¼ כוסות קמח (150 גרם)

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן

2/3 כפית מלח

100 גרם חמאת תנובה

4-5 ביצים

1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן מסדרת השף הלבן

לטיגון:

1 ליטר שמן

למטבל :

½ גביע (125 גרם) גבינה לבנה 5% שומן תנובה

½ גביע (100 גרם) יוגורט יופלה לבן 1.5% שומן

1 שן שום כתושה

מלח, פלפל שחור

1 כף עירית קצוצה

לקישוט:

2 כפות עירית קצוצה (אם רוצים)

 

אופן ההכנה:

 

1.  בסיר בינוני מחממים את השמנת, החמאה והמלח עד לרתיחה מלאה. מוסיפים את הקמח ובעזרת מקציף ידני מערבבים היטב כדקה ומסירים מהלהבה. מסירים מהלהבה, מוסיפים ביצה אחת ומערבבים. חוזרים על פעולה זו עם יתר הביצים עד שהבלילה מעט מבריקה ויציבה לזילוף. מוסיפים את פתיתי הפרמזן ומערבבים כשתי דקות.

2. מחממים סיר בינוני עם שמן לטיגון חצי עמוק על להבה בינונית. בעזרת שקית זילוף מזלפים בזהירות מעל השמן מקלות או עיגולים (כמו בתמונה) ביד חופשית. מטגנים כ-2-3 דקות ומוציאים מהשמן אל נייר סופג.

4. להגשה : מסדרים את הפחזניות על צלחת הגשה, מקשטים בעירית קצוצה, מניחים ליד קערית עם המטבל  ומגישים חם.

 

 

פטריות מטוגנות, מוגשות עם פירה בניחוח פרמזן ורוטב שמנת פטריות-

באדיבות השף הלבן של תנובה

 

4 מנות

 

מנה צמחונית חגיגית לחנוכה המתאימה כמנה עיקרית.

 

חומרים:

 

לפטריות המטוגנות:

300 גרם פטריות פורטבלו או שמפיניון

2 ביצים טרופות

1 כוס (150 גרם) פרורי לחם

1 ליטר שמן לטיגון עמוק

 

לפירה :

6 תפוחי אדמה בגודל בינוני, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות

½ חבילה (50 גרם) חמאת תנובה

1/2 חבילה (50 גרם) פתיתי פרמזן מסדרת השף הלבן

¼ כפית אגוז מוסקט

 

לרוטב שמנת פטריות:

2 סלסילות (200 גרם) פטריות פורטבלו או שמפיניון, חתוכות לפרוסות דקות

1 כף חמאת תנובה

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן 

1/2 חבילה (50 גרם) פתיתי פרמזן מסדרת השף הלבן

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

 

  1. לפירה: בסיר גדול עם מים מבשלים את תפוחי האדמה עם חצי כפית מלח עד שמתרככים לגמרי. מסננים ומעבירים לקערה. מוסיפים חמאה, פתיתי פרמזן ואגוז מוסקט ובעזרת ממחה מועכים עד לקבלת פירה אחיד. מתבלים במלח ופלפל.
  2. לרוטב שמנת ופטריות: במחבת בינונית ממיסים כף חמאה ומטגנים את הפטריות עם רבע כפית מלח, עד לאידוי כל הנוזלים. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. מוסיפים את פתיתי הפרמזן ואגוז המוסקט. מבשלים כשתי דקות על אש בינונית. מתבלים במלח ופלפל.
  3. לפטריות המטוגנות: טובלים את הפטריות בביצים הטרופות ולאחר מכן בפרורי הלחם, עד לכיסוי כל הפטרייה בפרורים. מחממים את השמן בסיר בינוני. מטגנים את הפטריות כ- 3-4 דקות או עד שמזהיבות.

להגשה: מגישים את הפטריות החמות על מצע של פירה ויוצקים 

צ'ורוס גבינה (מקלות סופגניות מלוחות) ברוטב שמנת ופטריות-

באדיבות השף הלבן של תנובה

כ-30 יח' קטנות

חומרים:

 

לסופגניות מלוחות:

1 כוס (250 מ"ל) מים

1 חבילה (100 גרם) חמאת תנובה

1 כוס (150 גרם) קמח

¼ כפית מלח

4-5 ביצים

1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן מסדרת השף הלבן

לרוטב שמנת ופטריות:

1 מיכל (250  מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן

½ כוס (50 גרם) פטריות מיובשות (פורטובלו, פורצ'יני)

½  שקית (100 גרם) פתיתי עמק

מלח ופלפל לבן

לטיגון:

1 ליטר שמן

 

אופן ההכנה:

 

1. לצ'ורוס גבינה: בסיר בינוני מחממים את המים והחמאה עד לרתיחה מלאה. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים בעזרת כף עץ כדקה עד להעלמת הגושים. מסירים מהלהבה ומוסיפים את פתיתי הפרמזן. מעבירים את התערובת אל קערת מערבל. מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד ויציב.

2. בקערה קטנה מערבבים את הפטריות עם כוס מים רותחים ומניחים בצד.

3. בסיר בינוני מחממים ליטר שמן לחום בינוני. בעזרת שקית זילוף מזלפים לשמן החם פס בצק באורך 4-5 ס"מ וקוטמים. מטגנים יחד 4-5 יחידות כ-3-4 דקות ומעבירים לנייר סופג.

4. לרוטב שמנת ופטריות: חותכים את הפטריות לפרוסות דקות ומעבירים לסיר בינוני. מוסיפים לסיר שמנת לבישול ורבע כוס מנוזלי הפטריות. מוסיפים את פתיתי העמק ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

להגשה: מגישים את הסופגניות המלוחות לצד הרוטב החם.

  

כדורי גבינה מטוגנים- באדיבות השף הלבן של תנובה

 

30-40 כדורים

 

 

חומרים:

 

1 ליטר שמן קנולה לטיגון

6 ביצים

1/2 כוס סוכר

½ כפית תמצית וניל

2/3 גביע גבינה לאפייה מסדרת השף הלבן (500 גרם)

2.5 כוסות קמח (350 גרם קמח)

1/2 כפית קינמון

1/2 כוס צימוקים (50 גרם)

1.5 שקית אבקת אפיה ( 15 גרם)

לקישוט:

100 גרם אבקת סוכר

 

ההכנה:

  1. בקערת מיקסר מקציפים יחד את הביצים והסוכר וניל כדקה או עד שמבהירים מעט. מוסיפים את הגבינה וממשיכים לערבל במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח, הקינמון והאבקת אפייה וממשיכים לערבל במהירות נמוכה.
  2. בסיר עמוק מחממים את השמן לחום גבוה ( 175 מעלות). בעזרת כף גלידה או שתי כפות יוצרים עיגולים מהתערובת (כ-5 בכל פעם) ומעבירים לסיר עם השמן. מטגנים לפחות 4 דקות  על להבה גבוהה.
  3. מוציאים את הכדורים מהסיר ומניחים על מצע נייר סופג. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים. את הבלילה ניתן להכין עד 5 שעות מראש.

 

לביבות (רוסטי) ברוטב שמנת ופטריות- באדיבות השף הלבן של תנובה

 

6  מנות

 

רוסטי היא לביבה שהמרכיב היחיד שלה הוא תפוחי אדמה. כאן, היא מלווה ברוטב פטריות ושמנת להשלמת הטעם!

 

חומרים:

 

לרוסטי:

8 תפוחי אדמה מקולפים ומגוררים גס

75 גרם חמאת תנובה

¼ כוס שמן

מלח ופלפל

לרוטב:

100 גרם פטריות שמפניון

100 גרם פטריות יער

100 גרם פטריות פורטבלו

¼ כפית אגוז מוסקט

1 כף שמן

25 גרם חמאת תנובה

1 כף גדושה קמח

2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן

 

אופן ההכנה:

 

  1.  לרוסטי : מחממים את התנור לחום בינוני (150 מעלות). מעבירים למסננת את גרידת תפוחי האדמה כדי לייבש את הנוזלים. במחבת בינונית מחממים כף חמאה וכף שמן על להבה בינונית. יוצרים מתפוחי האדמה לביבות קטנות בקוטר 5 ס"מ ומעבירים למחבת. מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כ-4  דקות עד להזהבה. מוסיפים חמאה ושמן, הופכים ומטגנים כ-4 דקות נוספות מהצד השני. מוציאים מהמחבת ומעבירים לתנור עד להגשה.
  2. לרוטב : חותכים את הפטריות לפרוסות דקות. מחממים במחבת כף שמן ומטגנים את הפטריות על להבה גבוהה. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. ממשיכים לטגן עד לאידוי כל הנוזלים. בסיר בינוני מחממים 25 גרם חמאה עד להמסה, מוסיפים את הקמח ומערבבים. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח ופלפל.
  3. להרכבת המנה : מעבירים את הרוסטי לצלחת הגשה ויוצקים מעל את רוטב השמנת והפטריות. מגישים חם.

 

לביבות בטטה ברוטב בזיליקום- באדיבות השף הלבן תנובה

כ-24 יח'

 

חומרים:

 

5 בטטות בגודל בינוני, קלופות וחתוכות לקוביות גדולות

1 כוס (150 גרם) קמח

½ כפית מלח

¼ כפית אורגנו יבש

 

לרוטב בזיליקום:

½ כוס עלי בזיליקום טריים

½ שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן מסדרת השף הלבן

2 כפות שמן זית

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן

 

אופן ההכנה:

 

1. מניחים בסיר בינוני את הבטטות, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים

כ-5 דקות או עד לריכוך. מסננים, מעבירים לקערה בינונית ובעזרת ממחה ידני מועכים לקבלת מחית חלקה. מוסיפים תוך כדי ערבוב קמח, מלח ואורגנו.

2. במחבת גדולה מחממים מעט שמן זית. צרים ממחית הבטטות דסקיות בקוטר 4 ס"מ ומטגנים כ-2-3 דקות מכל צד או עד שמזהיבים. מעבירים לצלחת עם

נייר סופג.

3. לרוטב בזיליקום: במעבד מזון קוצצים יחד כדקה בזיליקום, פתיתי פרמזן ושמן זית. בסיר קטן מחממים שמנת לבישול, מוסיפים את מחית הבזיליקום הקצוצה ומביאים לרתיחה.

להגשה: מגישים את לביבות הבטטה לצד רוטב הבזיליקום החם

 

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

סטטיסטיקה
מספר כניסות לבלוג מה - 08/2010
1,486,189
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל silvik123 אלא אם צויין אחרת