00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

מקלובה

המצרכים:

4 כרעיים מחולקות, לשוקיים וירכיים

2 בצלים

3 שיני שום, קצוצות

1 גמבה אדומה קלויה, מקולפת וחתוכה לרצועות

3 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות עבות

1-2 בטטות פרוסות לפרוסות עבות

1/2 כוס גרגרי תירס (ניתן להשתמש בקפואים - להפשיר לפני)

1 כוס אורז עגול

תבלינים: בהרט, פלפל שחור, פפריקה, חוויג' למרק, כורכום

שמן זית לטיגון

1 ליטר מרק עוף צח/ מים + אבקת מרק

 

אופן ההכנה:

1. מחממים סיר כבד עם השמן, ומטגנים את העוף מכל צדדיו להשחמה עם השום. מוציאים ושומרים בצד.

2. שמים בסיר בצל, ומזהיבים. מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה - כמה שנכנס בסיר ומטגנים להשחמה. מוציאים לצד.

   מניחים את פרוסות הבטטות ומטגנים להשחמה. מוציאים לצד.

3. משמנים סיר רחב ובעל תחתית עבה. מסדרים פרוסות תפוח אדמה ובטטות, מעל את העוף ומעל את הבצל המטוגן. כל שכבה זוכה למנת תבלינים הגונה.

4. שוטפים את האורז, מערבבים עם הגמבה, התירס, הנוזלים שהפריש העוף ותבלינים. מוסיפים לסיר ומנענעים טיפה את הסיר כדי שהאורז יכנס גם במרווחים שנוצרו בין השכבות.

5. מכסים את התבשיל במרק העוף. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש להכי נמוך שאפשר. מבשלים בסיר מכוסה עד שכל הנוזלים מתאדים.

  מכבים את האש ונותנים לתבשיל לנוח.

 

להגשה מכסים את פני הסיר במגש גדול יותר מפתח הסיר, הופכים במהירות ובזהירות את תכולת הסיר למגש. מגישים. ניתן לזרות מעל צנוברים קלויים.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת