00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

מרק פטריות וגריסים

מתכון דיאטטי יחסית וקל להכנה. מרק פטריות עשיר, טעים ומחמם לימי החורף הקרים. 

המצרכים:

1 סלסלת פטריות שמפיניון, קצוצות

1/2 סלסלת פטריות פורטבלו קצוצות

1 חבילה פטריות מיובשות (לקט פטריות למרק, פורצ'יני) -  מושרות במים רותחים, סחוטות וקצוצות

30 גר' חמאה

3 כפות שמן זית

2 בצלי שאלוט - שלמים

2 שיני שום, כתושות

1 תפו"א אדמה גדול, חתוך לריבועים קטנים

1 כוס יין לבן

1/2 כוס גריסי פנינה - אני לא השרתי אותן לפני כן

1/4 1 ליטר מים + אבקת מרק/ או לחלופין ציר עוף ביתי, מסונן

מלח- פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

1. מחממים סיר בעל תחתית עבה וכבדה עם שמן וחמאה. מוסיפים את הבצלים ומקפיצים להזהבה.

2. מוסיפים שום, תפו"א ופטריות טריות ומטגנים להשחמה קלה.

3. מוסיפים יין ומביאים לרתיחה.

4. מוסיפים ציר מרק, מלח-פלפל, גריסי פנינה ופטריות מיובשות עם קצת מנוזל ההשרייה ומבשלים 30-40 דק' על אש נמוכה.

 

בתאבון...

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת