00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

מרק פטריות קרמי

עוד מרק פרטיות טעים ומחמם לחורף. מרק עשיר וקרמי.

המצרכים:

30 גר' חמאה

5 כפות שמן זית

2 בצלי שאלוט - השארתי שלמים

2-3 שיני שום כתושות

2 תפוחי אדמה בינוניים (או 1 גדול) חתוך לריבועים בגודל 2X2 ס"מ

2 קופסאות פטריות טריות - בעיקר שמפניון וקצת פורטובלו, חתוכות

1 חבילה פטריות יבשות, משורות במים רותחים וסחוטות, קצוצות

1.5 כף אבקת מרק פטריות/ עוף

1 כוס יין לבן יבש

0.75 ליטר מים

1 מיכל שמנת לבישול

מלח-פלפל, טיפונת אגוז מוסקט

2 כפות קורנפלור/ קמח - מהול בנוזל מהמרק

חופן עשבי תיבול קצוצים

 

להגשה:

גבינת פרמזן

קרוטונים למרק (אני השתמשתי במיני קרוטונים למרק ולסלט של "שופרסל")

 

אופן ההכנה:

1. להמיס בסיר בעל תחתית כבדה שמן וחמאה. להוסיף את הבצלים ולטגן. להוסיף שום.

2. להוסיף את הפטריות הטריות ותפוחי האדמה ולהמשיך לטגן. להזהיב.

3. להוסיף אב' מרק ולבחוש היטב.

4. להוסיף את היין, לאדות.

5. להוסיף את המים ולהביא לרתיחה.

6. להוסיף את הפטריות היבשות.

7. להוסיף את השמנת לבישול ולהביא לרתיחה.

8. לתבל.

9. לבשל 20 דק' בערך.

10. לערבב את הקמח/ הקורנפלור עם קצת נוזל מהמרק ולהוסיף לסיר, לערבב. לבשל עוד דקה אחת תוך ערבוב.

11. לקשט בעשבי תיבול.

12. מגישים עם גבינה צהובה (כגון פרמז'ן) מגורדת וקרוטונים.

 

בתאבון ושיהיה חמים בבטן בחורף...

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת