33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אמא צעירה ישנה

ארוחת שישי

ארוחת שישי

מה אוכלים היום....?

בסימן חורפי. 

למנה ראשונה מרק עגבניות ופטרוזיליה טעים 

1.5 ק"ג עגבניות בשלות שהוצאנו מהן את העוקץ טחונות בבלנדר היטב

2 בצלים סגולים חתוכים לטבעות

6 כוסות מים

3/4 כוס אורז שטוף היטב

1 קופסה קטנה של רסק עגבניות

2 כפות סילאן

פפריקה אדומה, מלח גס ופלפל שחור

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה 

לטגן את הבצל בשמן קוקוס עד השחמה. להכניס את העגבניות ובאש בינונית ומכסה סגור לבשל כ-20 דק'. להוסיף מים, רסק עגבניות ותבלינים ולהרתיח.

לבשל עוד 10 דק', להוסיף את האורז השטוף ולבשל עד רכות האורז (כ- 20 דק'). לפזר את הפטרוזיליה ולכבות אש.

 

אוכלים גם דגי לברק בתנור 

4 דגי לברק

שמן זית 

מלח גס

6 שיני שום כתוש

קוביות חמאה

4 פרוסות לימון דקות חצויות

שוטפים את הדגים במים זורמים, ומייבשים במגבת נייר. מערבבים את השום והמלח הגס עם שמן הזית. חורצים 2 חריצים מלמעלה עם סכין, מעסים את הדג היטב בתערובת שמן הזית, גם בתוך החריצים, מורחים גם בתוך פנים הדג. שמים קובית חמאה בתוך כל חריץ מלמעלה ו-2 חצאי פרוסת לימון בתוך הדג עצמו. 
אופים 15 דקות בגריל, לא מכוסה, בחלק התחתון של התנור, בחום של 220 מעלות.

 

ולקינוח, חיתוכיות פירות יבשים :

 

שבת שלום 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל צופציק קטן אלא אם צויין אחרת