66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

פאי ספירלה

20/01/2015
פאי ספירלה

לפי דעתי ואנשים שאכלו אמרו שההשקעה בפאי משתלמת כשהמאפה יצא מהתנור הייתי sad sad המאפה יצא במראה מדהיםםםם והטעם משובח אל תבהלו מההכנה המרובה ותכינו לארוע נראה איזה מחמאות תקבלו. צפו בתמונות ותהנו. הרשומה קצת ארוכה כי רציתי להסביר לכם בפרוטרוט כיצד להכין את המאפה אז לא להיתיאששש!

לבסיס בצק פריך:

300 גרם קמח

200 גרם חמאה חתוכה לקוביות קרה מאוד

חצי כפית מלח

חצי כפית סוכר

ביצה אחת

1- 2כפות מים קרים./חלב

אופן ההכנה:

במיקסר עם קרס הגיטרה לערבב את הקמח והחמאה לתערובת פרורית להוסיף את הביצה (ואם יש צורך את המים)להמשיך ללוש עוד כדקה ואז להוציא ולאחד את הבצק עם כפות הידיים. לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה (מינימום אפשר ללילה גם).

לירקות: ירקות צבעוניים מכל מה שיש במקרר וישתלב יפה במאפה.

גזר אחד ארוך ושמנמם פרוס לאורך עם קולפן

בטטה אחת שמנמנה וארוכה (קלופה)פרוסה לאורך עם קולפן

פלפלים צבעוניים חתוכים לרצועות ברוחב של 1 וחצי ס"מ (פלפלים מכל הצבעים שיש לכם במקרר מכל צבע אחד)

חציל ארוך פרוס לאורך בעובי של 3  מ"מ (עם הקליפה) 

פיטריות  טריות פרוסות 

בצל אדום בינוני  חצוי לשניים ופרוס 

עלה שניים של סלק (פזיל החלק הירוק)לא חובה

קישוא (רצוי זוקיני בגלל הקליפה הירוק כהה שלו) ארוך ושמנמן פרוס עם קולפן לפרוסות אורך.

אפשר להוסיף גם תפוח אדמה פרוס לאורך עם קולפן וגם עגבניות פרוסות.לא חובה.

אופן הכנת הירקות :

את הגזר תפוח האדמה הבטטה והקישוא לפרוס לאורך עם קולפן לשים במסננת ולפזר מעט מלח שום גבישי ופלפל שחור (ככה הירקות מתרככים לנו והנוזלים יוצאים)

את רצועות הפלפלים לאפות ב180 מעלות עם מעט שמן זית כ25 דקות.

את החצילים לפרוס לאורך למרוח משני הצדדים בשמן זית ולאפות ב180 מעלות עד הזהבה יפה.

למילו:

קופסה (250 מליליטר )שמנת מתוקה 

3 ביצים שלמות מעורבבות עם מזלג

כף גדושה קמח

קורט מלח, קורט גבישי שום, קורט פלפל שחור.

לפיזור על תחתית הפאי : לא חובה

מעט גבינה צהובה, מעט גבינה מלוחה ,חופן עלי פיטרוזיליה קצוצים ,מעט בצל ירוק קצוץ

הרכבת המאפה:

אחרי שהבצק נח במקרר שעה להוציא את הבצק ולרדד  על משטח מקומח מעט לגודל קצת יותר מגודל התבנית להרים עם המערוך ולשים בתבנית לצפות גם את השוליים. לחתוך מסביב את שאריות הבצק .ולהכניס שוב את הבצק למקפיא לרבע שעה.

אפשר בתבנית קוטר 26 או 28 אפשר גם קטנה יותר 24 רצוי נשלפות שאפשר יהיה בקלות לחלץ את המאפה.

עכשו:

נוציא את תחתית הפאי מהמקפיא ונתחיל להרכיב את הספירלה עם סבלנותsurprise

נפזר מעט גבינות בתחתית הפאי ואת עשבי התיבול

נשים את כל הירקות שפרסנו ואפינו חלק מהם ליד הפאי ונתחיל לגלגל פלפל אדום מסביבו נגלגל (כמו שבלול ) רצועות של כל ירק שתבחרו לפי הצבעים וכך לאט לאט עד שאתם ממלאים את פני משטח הפאי באמצע תשלבו פיטריות פרוסות ,בצל סגול עגבניות..גוונו תהייו קצת פיקאסוdevil מה יש

הערה​ את החציל שהוא רחב ואם גם הבטטה רחבה אני חותכת עם מספריים(שלא יבלטו  יותר מידיי לחצי לאורך ואז יש לי מפרוסת החציל שני חלקים )

תכינו את המילוי:

לערבב את הביצים עם הקמח היטב במטרפה ידנית להוסיף את התבלינים והשמנת מתוקה.

ליצוק את המילוי על הפאי והירקות עד שלושת רבעי מגובהו.

לחמם תנור ל180 מעלות כ40 דקות בערך ,או עד שהבצק מזהיב והמילוי מתיצב.

לצנן את המאפה ואז לחלץ בזהירות מהתבנית.

נשאר לכם להכין סלט ירקות והמון ולהנותתתתת בגדוללללwink cheeky

היה שווה  לblush תאמינו לי תנסו אם אתם רוצים מחמאות

רגעעעעע רגעעעע לא סיימנוdevil אל תזרקו את הירקות שנשארו ואת הבצק שנשאר ואת המילוי. תרדדו את הבצק שוב כשהוא קר שימו במגש מתאים וגם לצפות את הדפנות. שימו את כל הירקות שנשארו לכם תוסיפו גבינה צהובה מעט גבינה קשה מלוחה. תוסיפו עליהם את המילוי ולאפיה יש לכם קיש מעולה (לא לשכוח להכניס את הבצק מרודד למקפיא לרבע שעה)לפני המילוי.

 

בהצלחה

שלכם מכל ה טובה

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת