44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הסקירות של גלי

המלצות וביקורות ספרים של קרולין (גלי) וילדיה!

אמא ואני מבשלים

אמא ואני מבשלים - אתר נוריתה


"הספר "אמא ואני מבשלים" בהוצאת "דני ספרים", הוא שער שדרכו יכנסו הילדים אל העולם המופלא והמרגש של הבישול.  הם יפתחו כאן את כישורי המטבח שלהם וילמדו לחתוך, לערבב, לבשל ולקשט והכל בעזרת אמא (או אבא). הם גם ילמדו על בריאות ובטיחות, על תזונה נכונה, ויגלו דברים מרתקים ועובדות בסיסיות על המרכיבים השונים: איך מייצרים קמח, מה יש בתוך הביצה, האם העגבנייה היא ירק או פרי, מהיכן המרכיבים מגיעים ואיך מבשלים אותם ועוד.באמצעות מפתח הסמלים המצורף לכל מתכון, הילדים ידעו על זמני ההכנה והבישול וכמות המנות. בין היתר, הילדים ילמדו לבשל פסטה ולהכין רוטב עגבניות מתאים וגם יכינו חביתה מקושקשת עם פסטרמה, עוגיות בצורת כוכבים, עוגת אוכמניות, לחמניות גבינה, קציצות סלמון ותפוחי אדמה, חומוס אפונים ולקינוח - פרליני שוקולד, מטבל שוקולד ואפילו מילקשייק תות-בננה. הטקסט המנוקד מוגש בצורה קלילה מפורטת וברורה, מנוקד, לצד תמונות מתאימות. הפורמט הגדול של הספר עוזר ותורם גם הוא להנאה. כל המתכונים בספר כשרים."

 
איזה יופי של ספר! הספר מיועד לעודד ילדים לאכול ולבשל בעזרת ההורים וככזה כולל מתכונים קלים ופשוטים להכנה שהילד יוכל להכין בעצמו, בהשגחת מבוג כמובן. על הכריכה כתוב שהילד ילמד לבשל בעזרת האמא. ואני שואלת: ומה עם האבות?? חוץ מזה שהמתכונים פשוטים מספיק גם לאלה שלא בקיאים ברזי המטבח...surprise

הספר כולל עובדות בסיסיות על מרכיבים פופולריים במטבח כמו ביצים, עגבניות ושוקולד ומספר על תזונה נכונה ומאוזנת.





  בספר מתכונים שונים כפנקיקיק, עוגיות כוכב, פסטה ועוד.


 




 יאיר בן ה-8 מאד התלהב מהספר ולאחר עלעול בדפיו בחר להכין יחד איתי פנקייקס. אני בדרך כלל מכינה לילדי בלינצ'ס שהם מאד אוהבים, והפעם החלטנו לגוון. המתכון בספר בסיסי והוספתי לו כף סוכר.

המתכון:

1 כפית סודה לשתיה
100 גרם קמח תופח (או קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפייה)
150 מ"ל חלב
1 ביצה

יש לערבב את כל המרכיבים יחד בקערה:





לאחר שהבלילה מעורבבת היטב, יש לטגנה על המחבת. לנו יש מכשיר מיוחד לפנקייקים והשתמשנו בה:





והנה התוצר הסופי:





זו הייתה הפקה משפחתית... יאיר ואני הכנו את הבלילה ובעלי היה אחראי על הטיגון. הפנקייקים יצאו טעימים, אך ילדי אמרו שהם מעדיפים את הבלינצ'ס שלי. ניתן להגיש את הפנקייק עם פרוסות תות שדה, פרוסות בננה, סירופ מייפל, דבש או אבקת סוכר. אנו הוספנו דבש.

הספר חמוד ובהמשך ננסה מתכונים נוספים בו. אהבתי שהמתכונים פשוטים להכנה ומותאמים לילדים ומשלבים מאכלים בריאים עם קינוחים. הטקסט מנוקד והתמונות מעוררות תאבון.  יאיר נהנה מההכנה ובייחוד מהאכילה...הוא היה גם אחראי על הצילומים לעיל.

בשורה התחתונה: מומלץ בהחלט!



אמא ואני מבשלים
מתרגם: חגי ברקת
הוצאת דני ספרים
2014, 63 עמ'

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל גלי1היחידה אלא אם צויין אחרת