00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

Home and away

מה שבדיחה אחת לא במקום מביאה אותי לעשות - למה טבעונות?

12/12/2014

אוכלי בשר יקרים, תפסיקו לחשוב שאתם יותר טובים מטבעונים – האמת רחוקה מכך, והבדיחות הטיפשיות שלכם, רק מוכיחות את מה שרוב הטבעונים כבר יודעים: ההומור מחפה על אפס לגיטימציה להמשיך לצרוך מוות, רק כי זה טעים.

למה לוחמנות על הבוקר? כי חברת ילדות טובה חשבה שזה יהיה מצחיק ללעוג על טבעונים, פרסמה "מתכון" של טופו שבסופו כתוב – ולזרוק הכול ולהכין צלעות טלה. זה החבל, כי תפסתי ממנה בחורה עם שכל, וזה הוכיח לי שאולי טעיתי. הבחירה שלי להיות טבעונית לא הגיעה מחמלה, למרות שכיום, אני מפגינה את החמלה הזו לכל יצור חי, בניגוד לאוכלי בשר. הבחירה שלי להיות טבעונית הייתה תוצאה של למידה ארוכה, של הפגיעות בכדור הארץ שתעשיית הבשר, ואיתה גם החלב מייצרות.

כמות המים שמתבזבזים על אותן צלעות טלה, עד שאלו מגיעות לסופר ארוזות, מגיע למעבר לצריכה שנתית של כפר ממוצע בזיממבואה, או גינאה. כן, אם הייתם מוותרים על הצלעות הטעימות שלכם, אולי להם היה יותר מים. אבל לא רק זה. בשל התפשטות צריכת הבשר בעולם, אין כבר מספיק מקום גם לאוכלוסיה וגם לשדות מרעה, אז מה עושים? כורתים את יערות הגשם – הריאות הירוקות שמספקות גם לכם אוויר אי שם בישראל, לטובת שדות מרעה של מקדונלדס. מעל לשליש מהגזים הרעילים שמעכבים את צמצום חור האוזון הם תוצר של תעשיית הבשר, משום שאלו למעשה הגזים שמשחררות פרות ושאר צאן בתהליך העיכול שלהן.

אז בואו נתחיל מזה – שהצלעות טלה היקרות שלה, הן אכן יקרות. הן עולות לכל תושבי הפלטנה ולא רק ה40-50 שקל שהיא משלמת בסופר, וגם אם אתם רואים את זה עכשיו וגם אם לא, איכות החיים שלכם נפגמת מזה, ועתיד ילדיכם בסיכון מזה.

נמשיך מכאן לבריאות של אותה התזונה – ללא ספק הדבר הכי לא בריא שיש, גם בגלל הקירבה הגנטית שלנו לפרות ועל כן דיאטניים קליניים רבים ממליצים על צריכת בשר של עוף או דגים – שרחוקים מאיתנו גנטית. כנראה מאותה הסיבה שאסור לאכול בני אדם לא? קניבליזם גם מייצר דגנרציה של הגוף לאורך זמן... רק אומרת. אבל נעזוב את זה, נגיד שזה כן בסדר, נראה לכם שאותו טלה שפורק לחלקים שאתם קונים היה בריא? תהיו רציניים. על פי תחקירים של בתי מטבחיים, ותעשיות גידול בשר (בשר נכתב כאן כי אף אחד לא מתייחס אליהם כאל משהו מעבר – יצור חי למשל) מייצרות בעלי חיים דפורמיים, מפוצצים בתרופות, מחלות ושינויים גנטיים. כל כך הרבה הורמוניים יש הן בתרנגולות והן בבקר וצאן, שכבר מזמן מי שיודע שמנסה להמנע ממזון נגוע נשאר עם דגים, אבל גם אליהם נגיע.

אגב, אותו הדבר על חלב, הנוזל הלבן החמוד הזה שאתם שותים? אנחנו לא אמורים לשתות אותו. מחציתנו לפחות אלרגיים ללקטוז שבו, וגם אם זה טעים – רוב הסיכויים שיש בו מוגלה, כתוצאה מחליבה מוגזמת, שמייצרת דלקות בעטיני הפרה המסכנה. אני זוכרת, אחרי שראיתי סרטון שמתעד כיצד הן נראות, כיצד החלב יוצא לפני הפסטור, וההתעללות הקשה בהן – המאכל שהכי אהבתי בעולם, גבינה צהובה – היה נראה לי כמו רעל. מאז, לא נגעתי בגבינה ועברו כבר כמה שנים טובות.

ועכשיו אנחנו מגיעים לטיעון שזה טעים. ראשית, אנחנו לא אמורים לאכול כי זה טעים, אנחנו אמורים לאכול כי אנחנו רעבים. הרבה מבעיות השמנת היתר נובעות מזה שאנשים חושבים שמזון צריך להיות טעים מעל הכל, לא מזין, ולא בכמויות סבירות. אבל אני לא כאן לחנך אתכם להרזיה, רק לבחירות אחראיות ובריאות. רזון, לא תמיד אחד מהן. שנית, אני גם מעדיפה אוכל טעים. אז אני עובדת קשה, ואני מוצאת תחליפים טעימים, שאם לומר את האמת – כאן בארה"ב יש כל כך הרבה שזה אפילו לא עבודה קשה. אני אוכלת כל שבוע פיצה עם גבינה טבעונית, יש תחליפי בשר שמיוצאים מחלבון צמחי שמייצרים גם חלבון מלא, והם טעימים מאד אם מבשלים אותם כמו שמבשלים בשר – עם תבלינים, עם רטבים. אכן, מה שנותן את הטעם הרבה פעמים זה המסביב, ולא החלבון עצמו, הוא פשוט סופג את הטעמים. אני לא מרגישה חסך, ממש לא. אני מרגישה שיש לי מבחר עודף של מאכלים, כל כך הרבה שעוד לא הספקתי להגיע למטבח המקסיקני שרובו טבעוני, או ההודי – שהם תאמינו לי, המציאו את הטבעונות.

המשפחה שלי, אוכלים בשר. כשאני ובן זוגי עברנו לטבעונות (הוא יזם את זה, ואני הייתי צריכה עוד זמן אבל אחרי חודש הצטרפתי אליו באופן מלא) הם צחקו עלינו, הם קראו לנו מטורפים. אנחנו שתקנו כי הרגשנו שאולי הם צודקים, שאנחנו חריגים ומי אנחנו שנעמוד על דעתינו? טעות מרה.

מי שצורך מוות, בשר והרס הם המטורפים האמיתיים, רק בגלל שהם מודעים ברמה כלשהי להרסנות של ההרגלים שלהם ובגלל נוחות לא משנים. אל תצפו לעולם טוב יותר, כשאתם ממשיכים בהרגלים שלכם, כי אלו אותם ההרגלים שהורסים אותו. רוב אוכלי הבשר שפגשתי, מעולם לא קישרו בין ההנאה שלהם לבין כאב של אחרים. הם לא רוצים לראות את התחקירים כי הם לא מסוגלים להתמודד עם ההשלכות של הידיעה הזו – עם זה שהם יצטרכו לשנות את עצמם, לקבל שהם אחראים לסבל של אחרים, או לחיות בדיסוננס הזה שאומר אני לא אחראי לסבל הזה, שהוא תוצר ישיר של הצריכה שלי, ולכן אני לא משנה הרגלים.

אני כבר מזמן לא חיה עם האחריות הזו. אני לא צורכת שום דבר שהוא תוצר לוואי של בעלי חיים. לא במזון, לא בלבוש, ולא בקוסמטיקה שלי. הצעד הבא שלי הוא גם ברפואה, שלצערי, לא משתנה בקלות כמו תעשיית היופי במובן הזה. ואם לומר את האמת, הטבעונות גם גרמה לי להיות יותר אכפתית לאנשים בסביבתי. תמיד התנדבתי, תמיד עזרתי, אבל מאז הטבעונות, המצפון שלי הפך להיות יותר מודע גם לסבלם של בני אדם אחרים, שאנחנו לא רואים כל יום. אני לא רואה את המינוס בזה.

וכמובן – לכל אנשי הבריאות למיניהם – לפני שעברתי לטבעונות שקלתי 7 קילו יותר מהיום, הייתי אנמית, והסוכר שלי היה גבוה מדיי לאישה בשנות העשרים לחייה. המעבר לטבעונות, הפך אותי לבריאה יותר ומעבר לזה – פתר לי מצב של סינוסיטיס כרוני, שלפני המעבר רציתי לעבור ניתוח כדי להקל את הכאב וברגע שהפסקתי לצרוך גבינות – נעלם מעצמו לאחר כמה חודשים ואפילו בחורף הקר כאן, אין לי יותר את הדלקות האלו. הרופאים שלי טוענים שהכל קשור ברמה כלשהי לשינויים בהרגלי התזונה שלי, אז כל הכבוד לי, וכל הכבוד להם – שהם מבינים את זה. 

אה כן, ואפילו לא דיברתי עדיין על מוסר ואתיקה, כן?

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל MEGNU אלא אם צויין אחרת