66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

שושני שוקולד ולוטוס

10/12/2014
שושני שוקולד ולוטוס

בס"ד

 

אני אוהבת ריח של שמרים בבית, אפיה של עוגות שמרים עושה לי הכי טוב שיש ובמיוחד כשאת עושה אותן לבן אדם כל כך מיוחד שלא מפסיק לתת מחמאות אז האושר הוא גדול עוד יותר.

את המתכון לבצק אני לא מחליפה,ניסיתי כמה בצקים אבל לדעתי זה המוצלח ביותר.

הפעם שילבתי שוקולד וממרח לוטוס - שפשוט התמכרתי אליו חחח - שיצרו עוגת שושנים מקסימה.

אז תכינו את הקפה כי העוגה כבר בדרך

 

המצרכים לבצק:

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

300 גרם מחמאה מומסת

1/2 כוס סוכר

2 ביצים

2-3 כוסות מים פושרים

1 ביצה טרופה למריחה

 

המצרכים למלית:

1 כוס ממרח שוקולד

1 כוס ממרח לוטוס (מומס מעט במיקרוגל למריחה טובה)

 

המצרכים לסירופ:

1 כוס סוכר

1 כוס מים

2-3 טיפות מיץ לימון

אופן ההכנה:

- בקערת המיקסר לשים קמח,שמרים,מחמאה מומסת,סוכר,ביצים ו- 2 כוסות מים ולהתחיל ללוש.

- במידת הצורך יש להוסיף עוד כוס מים בהדרגה.

- ללוש עד לקבלת בצק אחיד ורך.

- להניח לתפיחה במקום חמים למשך שעה (להניח מעל ניילון נצמד וראש שום וזמן ההתפחה מתקצר).

- לחלק את הבצק ל- 4 חלקים.

- לרדד כל חלק על משטח מעט מקומח לעלה דק.

- למרוח מחצית מהמלית ולגלגל לגלילה.

- לחתוך לחתיכות בגודל 2 ס"מ ולהניח בתבנית משומנת (פלא או עגולה).

- להניח לתפיחה של חצי שעה-שעה עד להכפלת הנפח.

- למרוח ביצה טרופה ולהכניס לתנור לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 20-25 דקות עד שהשושנים משחימות.

- בקלחת לשים את כל מצרכי הסירופ ולהביא לרתיחה, לבשל 5 דקות ולכבות.

- כשהעוגות יוצאות מהתנור למרוח עליהן מהסירופ מספר פעמים.

-העוגות נשמרות מצויין עטופות היטב במקפיא (אם הן מספיקות להגיע לשםsurprise)

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת