00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

עוגיות שוקולד צ'יפס ולוטוס קראנץ

עוגיות לוטוס נולדו ב-1932 במפעלי חברת Lotus Bakeries שבבלגיה, בהתאם למסורת האירופית של שתיית הקפה: קפה טרי עם חלב ולצדו עוגייה פריכה, הנימוחה בטבילה בקפה.  מאז ועד היום מיוצרות העוגיות במפעלי לוטוס בעולם על פי המתכון המסורתי - טעם קרמל, פריכות ונימוחות.

עוגיות הלוטוס המוכרות והאהובות בכל העולם הולידו צורך להפוך את העוגיות המיוחדות הללו גם לממרח. הממרח זכה להצלחה ברחבי העולם העולם, וכמובן גם כאן בארץ ואז החליטו להשיק גם את הממרח בגרסא הקראנצ'ית,  עם שברי עוגיות לוטוס. המרקם של העוגיות למרות הממרח הוא פריך והממרח טעים ביותר, מיוחד ומכיל 65% עוגיות לוטוס. בקיצור פשוט ממכר!

הממרח החדש מתאים להכנת כריכים, למריחה על טוסט ופנקייקים, לשדרוג קינוחים כגון: קאפקייקס, עוגות גבינה, להכנת גלידה על בסיס לוטוס - המשלבת ממרח לוטוס ושברי עוגיות לוטוס, עוגת שמרים בטעם לוטוס ועוד.

דף הפייסבוק Like.and.share.il הזמין אותי לנסות את העונג הזה ומה אני עשיתי איתו חוץ מלקחת כפית ולאכול (יאמי...surprise)?

עוגיות טעימות וממכרות ביותר - עוגיות שוקולד צ'יפס וממרח לוטוס

הכנתי אותם בשתי גרסאות - בגרסא אחת ערבבתי את הממרח לוטוס קראנץ' לתוך הבצק באופן לא אחיד למראה שיש ובגרסא שניה - הכנתי עוגיות שוקולד צ'יפס במילוי ממרח לוטוס קראנצ'י. שתי התוצאות היו טעימות מאוד ושוות ....indecision

 

המצרכים:

110 גר' חמאה, רכה

1/2 כוס סוכר לבן

1/2 סוכר חום

1 ביצה

ת. וניל

1.5 כוסות קמח

1/2 כפית סודה לשתיה

קורט מלח

1/2 כוס שוקולד צ'יפס

ממרח לוטוס קראנץ'

 

אופן ההכנה:

1. שמים בקערת מיקסר את החמאה ושני סוגי הסוכר ומקציפים לקרם אוורירי ואחיד. מוסיפים את הביצה ות. הוניל וממשיכים להקציף.

2. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, סודה לשתייה והמלח. מוסיפים לתערובת הרטובים ומקציפים במהירות איטית, רק עד לאחידות.

3. מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס. 

4. ועכשיו שתי אופציות:

- מוסיפים את ממרח הלוטוס לתוך הבצק ומערבבים לתערובת לא אחידה, אלא למראה שיש. לוקחים פיסות מהבצק ומייצרים גדורים בידיים, פוחסים מעט ומניחים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

- לוקחים פיסות קטנות מהבצק, מגלגלים לעיגולים קטנים. שמים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ובעזרת כף (עדיף כף פריזאין) יוצרים גומחות בעיגולים. בתוך העיגול מניחים בנדיבות כפית ממרח לוטוס גדושה (או קצת יותר, בקיצור - כמה שנכנס בגומחה בנדיבות. מרטיבים ידיים, ולוקחים הפעם עיגולים יותר קטנים מהבצק, פוחסים בידיים ושמים מעל הממרח, לסגירה וכיסוי הממרח.

5. אופים בחום 180 מעלות כ-12-15 דק', עד להזהבה קלה בצדדים.

 

בתאבון...

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת