00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים פה

מרק בצל ופטריות קל להכנה ללא אבקת מרק

ביום גשם נעים החלטתי להכין מרק בצל ופטריות. אני ובני ביתי מרוצים מהתוצאה :-)

השתמשתי בקמח להסמיך את המרק והוא החליף את אבקת המרק.

 

המצרכים הדרושים:

  1. 4 בצלים בינוניים
  2. 5-6 פטריות שמפיניון בינוניות טריות
  3. 3-4 פטריות מיובשות (לא חובה אבל מומלץ. אם אין פטריות מיובשות כדאי להוסיף יותר טריות)
  4. 4-5 כפות שמן זית
  5. 2 כפות קמח לבן
  6. 1.5כפיות מלח
  7. פלפל שחור טחון טרי
  8. 1/2 כוס יין לבן
  9. 5 כוסות מים

 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הבצלים דק
  2. קוצצים את פטריות השמפיניון לחתיכות קטנות ואת הפטריות המיובשות שוברים לחתיכות בגודל דומה
  3.  מחממים שמן זית בסיר שישמש למרק (על אש גבוהה) ומטגנים בו את הבצל תוך ערבוב
  4. לאחר שהבצל מזהיב או אפילו נחרך מעט מוסיפים את הפטריות (הטריות והמיובשות) וממשיכים לטגן תוך ערבוב 2-3 דקות
  5. מערבבים היטב את הקמח בכוס מים כך שלא יישארו גושים ומוסיפים לסיר
  6. מוסיפים את שאר המים, את היין ואת התבלינים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה
  7. מנמיכים את האש. בשלב זה מומלץ לטעום ולתקן תיבול
  8. מבשלים על אש קטנה כ-20-30 דקות - עד שהבצל והפטריות במרקם המתאים לנו

בתיאבון!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מתכוניםפה אלא אם צויין אחרת