00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

תפוחי אדמה ובטטה פרוסים דק

תפוחי אדמה ובטטה פרוסים דק

 

 

 

תפוחי אדמה ובטטה פרוסים דק

 ואפויים בתנור

(התוספת שתופסתׂׂ)

ריח הבצל הנאפה עם תפוחי האדמה ימלא את הבית בניחוח מעורר תיאבון

 

 

 

חומרים:

5 תפוחי אדמה מזן דזירה האדום, (או באיזה כמות שאתם רוצים),

2 בטטות מאורכות,

 1 - 2 בצלים יבשים, ,

רוטב צ'ילי חריף,

עגבניה אדומה וקשה,

 1 כף גדושה מיונית איכותית,

 1 כפית חרדל גרגרים , דיז'ון, (או אחר),

מיץ מחצי לימון סחוט טרי,

1-2 כפות סילאן

לתיבול: פלפל שחור גרוס טרי, מלח גס,

 

שמן זית בכמות נדיבה,

אופן הכנה:

*מחממים תנור אפיה ל- 200 מעלות

 שוטפים היטב את תפוחי האדמה והבטטות,

בקערה רחבה ועמוקה, פורסים דק על מנדולינה את שתי הבטטות ותפוחי האדמה, על קליפתם.

קולפים ופורסים דק במנדולינה את הבצל היבש, והעגבניה . 

אם העגבניה רכה מדי, לפרוס אותה דק, בסכין חדה.

 מזלפים בנדיבות שמן זית, מוסיפים רוטב צ'ילי חריף, מיונית, וחרדל, מערבבים. מוסיפים מיץ לימון סחוט טרי, ופלפל שחור גרוס טרי, מערבבים.

מעבירים לתבנית פיירקס/או אחרת,  מלבנית משומנת בשמן זית, זורים מעל הכל מלח גס,

מכניסים לתנור מחומם מראש, עד שמשחים יפה. ואז הופכים בעזרת מרית, אלה שלמטה למעלה.

באופן שכל תפוחי האדמה יאפו בצורה שווה. 

לטעום ולתקן תיבול לפי צורך.

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת