22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

משפחה בדרכים

6.12.14 - יום שבת - משפחה

שבת בבוקר יום יפה 

קמים מאוחר, מתמתחים לאט, שותים קפה... לאט...

אחרי אימון של שבת בבוקר (האימון הכי טוב. זה שהוא לא מוקדם מדי בבוקר, כשהגוף עוד לא התעורר,  ולא מאוחר מדי בערב כשכבר עייפים) מתכוננים לארוחת הצהרים. 

היום הזמנו את המשפחה לארוחת צהרים. אחרי שניפינו את המשפחה שחיה בחו״ל, בני המשפחה שלא מדברים איתנו ובני המשפחה שלא מדברים אלה עם אלה, נותרו אבא שלו ואמא שלי. 

זה כיף להזמין את ההורים. הם תמיד מפרגנים ומרעיפים אהבה... הם גם תמיד באים בשמחה! הזמנת קיבלת. 

עורכים שולחן ליותר מארבעה אנשים:

היום בתפריט: חמין.

שהתבשל ונאפה ובישם את האוויר כבר מאתמול בערב. ריח של חמין זה ריח של בית, זה ריח של שבת, זה ריח של חורף (אפילו שהשבוע לא ממש חורף כי חם...). 

אבא שלי מאד אהב חמין. הוא ממש התענג עליו. אבל בגלל שההורים שלי בצעירותם ״חזרו בתשובה״ והפכו לצמחונים, אמא שלי הרבתה להכין חמין צמחוני שתמיד אכזב את אבא שלי כי הוא אהב את זה האמיתי, זה עם הבשר והקישקע. כמה פעמים בחיים עוד הספקתי להכין לאבא שלי חמין כמו שהוא אהב (אחרי שהתפקר כי הבין שהצמחונות לא הצילה אותו ולא תציל אותו ממחלתו הקשה). התענוג הכי גדול וההנאה הכי גדולה היתה לראות את אבא שלי נהנה ומתענג על החמין שהכנתי. 

אוכל ומשפחה תמיד הולכים ביחד. במוסף סוף השבוע של מעריב כותב רון מייברג על אבא שלו. אני אוהבת לקרוא את רון מייברג כי הוא מזכיר לי אותנו. למרות שלא תמיד אני מבינה מה הוא רצה להגיד... לפעמים הוא קצת כותב בשיטת ״זרם התודעה״. בכל אופן, רון מייברג כתב איך אבא שלו לימד אותו לא להתפשר על אוכל. לאכול אוכל טוב ברמה הכי גבוהה. (אגב, אוכל טוב הוא לאו דווקא אוכל יקר. הוא האוכל שאתה אוהב באיכות הכי טובה, או בטמפרטורה הכי טובה, כמו שהוא כותב על כך שאביו לא היה מוכן להתפשר על הבירה הכי קרה. לא פחות מכך). הוא מספר על הרגל שהיה לו ולאביו לאכול בעמידה ליד השיש במטבח (ויש גם תמונה שלו ושל אבא שלו אוכלים בצורה זו). אני מניחה שבדרך הזו נוהלו שיחות של אב ובן על הא ועל דא, ועל כוס משקה וביס מדג, מארוחה לארוחה העמיק הקשר. 

גם אבא שלי אהב מאד לאכול. רק שמחלותיו עם השנים צמצמו עוד ועוד מאכלים שאהב. אבל הוא אף פעם לא הפסיק להתגעגע אליהם. אבא שלי תמיד התגעגע למאכלים הפשוטים מבית אמא: דג מלוח, איטריות עם שמנת, חלה טרייה עם שכבה עבה של חמאה, חלב שאפשר לשתות מהעטין של הפרה, לטקעס תפוחי אדמה וחמין. 

אז הנה החמין שהכנתי היום, שריחו וטעמו תמיד מזכיר לי את אבא שלי ז״ל:

אגב, מהמדור שהחל את דרכו ביום חמישי האחרון, אפשר לטעות ולחשוב שחיי סובבים סביב אוכל, וזו לא ממש האמת... כי בין הימים ראשון עד חמישי, התפריט יסוב בעיקר סביב סנדויצ׳ים חפוזים עם גבינה צהובה, שלא ממש מצטלמים יפה.... מה אצלם במהלך השבוע?!

אז זהו, שבת של משפחה וגעגוע עוד מעט נופחת את נשמתה, ומפנה מקומה לשבוע חדש, שבסופו אני אמורה לחגוג יומולדת...

שבוע טוב!!!

שיר היום פשוט מתבקש, וגם נכון, לזכרו של אריק איינשטיין, שלאחרונה ציינו בעצב שנה למותו:

שבת בבוקר יום יפה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

אני רק שאלה...

מתכננים טיול לצפון מזרח ארה"ב?

יש לכם שאלה? אשמח לענות! (כמיטב יכולתי )

שלחו את השאלה למייל:

dorit.rosenthal@gmail.com

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל barnoga אלא אם צויין אחרת