55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

סלט פפאיה ירוקה - סום טאם

11/12/2014

 

כל מי שמגיע לאיים של תאילנד וודאי מכיר את סלט הפפאיה הירוקה, שהרוכלות התאילנדיות מוכרות בחוף. זה חריף חריף חריף וטעים טעים טעים. במסעדות תאילנדיות בארץ אהבתי את הגירסא הפחות חריפה.

אי אפשר להכין את הסלט הזה באופן ספונטני, כי למי יש פאפיה ירוקה ביום יום בבית ? בשביל זה צריך לעשות סיבוב של יום שישי בשוק הכרמל, לבחור פפאיה בוסרית ירוקה בחנות ירקות (רחוב יום טוב 10) שמוכרים בה רק ירקות אסייתים, להיכנס לחנות "מזרח ומערב" (הכרמל 17) לקנות רוטב דגים. יש גם את המכולת הסינית (דניאל 25) אבל במוצרים שבדקתי היא הייתה יקרה יותר מ"מזרח ומערב".

אז זו הגירסא שלי לסלט פאפיה:

המצרכים: 

1/2 פפאיה ירוקה 

שני גזרים בינוניים

4-5 עגבניות שרי תמר חצויות

8-9 יחידות שעועית תאילנדית

עלי נענע

עלי כוסברה

חופן בוטנים שבורים קלויים

לרוטב:      

2 כפות רוטב דגים

3 שיני שום כתושות

1 כף סוכר

2 כפות מיץ לימון 

כמה פרוסות של צ'ילי אדום 

אופן ההכנה:

חותכים את הפפאיה והגזר לרצועות דקיקות (ז'וליין). 

מוסיפים את העגבניות, עלי הנענע, הכוסברה ותרמילי השעועית. 

מערבבים את חומרי הרוטב ומוזגים מעל לירקות. 

מערבבים במכתש ועלי, או בידיים, לספיגת טעמי הרוטב

מסדרים בצלחת הגשה, מוסיפים את שברי הבוטנים הקלויות מעל ומגישים. 

כך נראית הפפאיה החצויה (לא משתמשים בגרעיניה) 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת