11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מרק עדשים מחיתי

מרק עדשים מחיתי

 

 

 

 

 

מרק עדשים מחיתי

מרק חורף אמיתי

 

 

 

*לגודל חיתוך / פריסה של הירקות, אין כל כך משמעות, כי בסוף הכל נטחן בבלנדר מוט.

**מרק טעים ומשביע, ולו קיימת גירסה נוספת בבלוג שלי. כאן בחרתי לטחון עם הירק  מה שהוסיף טעם.  אבל אז המרק מאבד מעט מהצבע הכתום שלו.

 

 

 

 

חומרים:

2 כוסות עדשים כתומות, לא מושרות, שטופות היטב במסננת, במי ברז .

1 בצל גדול / או 2 בינוניים חתוכים לקוביות גדולות,

2 גזרים חתוכים לפרוסות עבות,

300 גר' דלעת, חתוכה לקוביות גדולוטת, 

 1 בטטה בינונית, חתוכה לפרוסות עבות,

1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות גדולות,

4 גבעולי סלרי  + עלים קצוץ גס,

 1/2 צרור פטרוזיליה, עלים + גכבעולים חתוך גס,

עגבניה שלמה לחרוץ + בסכין, 

3-4 שיני שום קלופות

לתיבול,  1 כפית פפריקה מתוקה,

פלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם  או/כ- 1/2 כפית 

 מלח  1/2 כף,

 1 +1/2 כפות אבקת מרק עוף

שמן קנולה לטיגון הירקות.

אופן הכנה:

בסיר עמוק יוצקים שמן לטיגון קל של הבצל, עד שהוא נעשה שקוף ורך.

 מוסיפים את שאר הירקות , חוץ מהפטרוזיליה ומערבבים עם הבצל,  מאדים כ- 5 דקות,

מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומבשלים כ 2-3 דקות נוספות.

מוסיפים מים רותחים  כדי כיסוי + כל הירקות,

מוסיפים את הפטרוזיליה, ומבשלים עד לריכוך העדשים והגזר, שהם הכי קשים. שאר הירקות מתרככים מוקדם יותר. 

מוציאים את העגבניה, ומסירים את הקליפה, מחזירים לסיר.

 טוחנים למרקם הרצוי בעזרת בלנדר מוט.

טועמים ומתקנים תיבול. 

 אפשר להגיש עם שקדי מרק / קרוטונים או כך טבעי.

.

 

 

 

 

 

אחרי הטחינה, אם המרק סמיך מדי לטעמכם, הוסיפו מים רותחים, ובשלו יחד, כ- 5 דקות.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת