88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגיות חמאה ממולאות שוקולד

עוגיות חמאה ממולאות שוקולד

 

 

מכינים  על משטח העבודה

קערית בצק, קערית קוביות שוקולד , וקערית קמח לקימוח הידיים

 

נוטלים פיסת בצק ומשטחים אותה על כף היד,

מניחים קוביית שוקולד במרכז, ועוטפים אותה בבצק

ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

 

 

 

חומרים לבצק:

100 גר' חמאה רכה

1 ביצה,

1/4 כוס שמן קנולה,

2+1/4 כוסות קמח (כוס חד פעמית לשתיה קרה!),

1/2 כוס סוכר,

1/2 שקיק אבקת אפיה,

1 כפית תמצית וניל, 

למילית:

1+1/2 ח' שוקולד שבור לקוביות מריר/חלב .

אופן הכנה:

בקערת מערבל מזון, מערבבים את כל החומרים מלבד הקמח, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את הקמח ומעבדים בפולסים קצרים לקבלת בצק אחיד.

מעבירים לכלי אחר, מכסים בניילון נצמד, ומכניסים למקרר ל- 20 דקות לערך.(או למקפיא 10 דקות)

מכינים את כל החומרים בנוחות על משטח עבודה, 

מרפדים תבנית  גדולה של התנור בנייר אפיה.

מכינים קערית עם קמח, לקימוח הידיים בזמן עיבוד ועיצוב העוגיות,

 מכינים צלוחית שניה עם שוקולד שבור לקוביות לפי הסימנים שלו.

מוציאים את צלוחית הבצק מהמקרר,

נוטלים פיסות בצק בגודל פינג פונג לערך, מקמחים קלות את הידיים, ומשטחים את פיסת הבצק על כף היד המקומחת.

מניחים במרכז קוביית שוקולד אחת.

מקפלים  וסוגרים סביבה את הבצק,  מעצבים למלבן קטן, (באפיה הוא הופך לעגול.)

 ובינתיים ממשיכים כך עם כל הבצק.

כאשר מסיימים, מכניסים ל- 10 דקות למקרר,

 בינתיים מחממים תנור ל- 180 מעלות.

 מכניסים את התבנית למרכז התנור, 

אופים עד ששולי העוגיות מזהיבים. כ-10 דקות.

 מוציאים  ומצננים בטמפרטורת החדר, אין לגעת בהן עד לצינון מלא, אחרת הן מתפוררות!

מאבקים בנדיבות באבקת סוכר,

שומרים בכלי אטום וסגור היטב.

 

 

 

 

כל ביס עונג נמס בפה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת