66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

חצפ'ורי בטטה ודואה

חצפ'ורי בטטה ודואה

הבטחתי מאפה עם דואה ולפני סיפור קטן כשהייתי באנגליה אכלתי חצ'פורי שהכינה לי המארחת(דבורה זו שלימדה אותי להכין את החניקלי פיטריות) הטעם נשאר בפי להרבה זמן..לפני כחודשיים התחלתי להכין את החצ'פורי אבל בדיוק לא ידעתי איך מכינים אותו.לפני כחודש קפצה הגברת לביקור והסבירה לי כיצד להכין את החצ'פורי. ואמרה לי שהם מכינים גם עם גבינות וגם עם תפוח אדמה וגם עם בשר..מכיוון שאצלי יש חלק מבני המשפחה צמחונים והרוב לא אוהב בשרי אז החלטתי ללכת על בטטה ותפוח אדמה גם באחד מטיולי ברשת מצאתי תיבול למילוי אבל בלי דואה .אם תכינו את המאפה בלי דואה גם יהיה טעים..אבל מוסיף המוןןןן טעם למאפה נקדים בתמונות אולי זה יביא לכם חשק להכין אגב גם עם גבינות המאפה מאוד טעים.

 

למתכון :

לבצק:

1 ק"ג קמח

20 גרם מלח (כף )

כפית סוכר

מים 2 וחצי כוסות  בערך (תלוי בספיגת הקמח) הבצק צריך לצאת רך מאוד.

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו הלישה לשים את הקמח, הסוכר והמלח לערבב ולהוסיף את המים ללוש בצק רך ונעים. לכסות בנילון ולתת לו לנוח כחצי שעה.

למילוי הבטטות:

 

 

 

2 בטטות גדולות שטופות היטב (עם הקליפה)

2 תפוחי אדמה  גדולים שטופים.(עם הקליפה )

1 בצל גדול קצוץ

מלח, פלפל שחור, כף מלאה דואה,/ (כוסברה קלויה וטחונה כפית ) כפית שטוחה כמון ,חופן גדול כוסברה קצוצה טריה (לא לוותר  מוסיף המון)חופן פיטרוזיליה, קורט קינמון לא חובה. שמן לטיגון הבצל.

הכנת המילוי:

לחמם תנור 180 מעלות ולאפות את הבטטות ותפוחי האדמה בערך כשעה עד התרככות מלאה (אפשר גם לקצר את הדרך ולבשל את תפוחי האדמה והבטטות ולסנן)

אחרי  בישול תפוחי האדמה וצינון לרסק במועך תפוחי אדמה את הבטטות ותפוחי האדמה  למחית לא חייב דייסתי אפשר שישארו חתיכות קטנות.

במחבת גדולה לטגן את הבצל במעט שמן עד להזהבה קלה.

להוסיף את  מחית תפוחי האדמה והבטטה ולערבב. להוסיף את התבלינים (מלבד הכוסברה והפיטרוזיליה  הטריה) להמשיך לערבב תוך  כדי טיגון. כ5-6 דקות.

לכבות את האש ולהוסיף את הכוסברה והפיטרוזיליה ולערבב היטב.

להניח בצד ולקרר.

הרכבת המאפה:

לקחת מהבצק  חתיכה במשקל של 100 גרם (אפשר יותר גדול הכל תלוי בגודל של המאפה שאתם רוצים להגיש). ולגלגל בכף היד לכדור.

להתחיל לרדד על משטח מקומח מעט את כדור הבצק ואז להרים אותו ולמתוח אותו עם הידיים לעלה גדול ודק (כמעט שקוף) דרך קלה יותר למתוח אותו על המשטח המקומח עם הידיים.

כשיש לכם עלה גדול ודק טפטפו מעט שמן על העלה וקפלו אותו למעטפה.

אחרי שעשיתם קיפול מעטפה שימו במרכז כף גדושה מהמילוי ותקפלו על המילוי את הבצק כמעטפה שוב ,להדק היטב ולרדד את המעטפה שקיבלתם.

אחרי שרידדנו את מעטפת הבצק עם המילוי נשים מעט שמן במחבט טיפה טיפה ונטגן את המאפה עד הזהבה ואז נהפוך אותו ונטגן את הצד השני.

להגיש חם חםםם  ונראה מי יבקש תוספת wink  cheeky cheekyתזהרו זה ממכר אז תכינו הרבה.

למילוי הגבינה  אני צ'יפרתי  למבקשים היו שביקשו תוספת זיתים ,היו שביקשו  תוספת רוטב פיצה, והיו שביקשו בצל ירוק (הכל בתוספת גבינות כמובן)

מילוי גבינה:

גבינת חמד 5% חבילה /כל גבינה קשה מלוחה

גבינה צהובה כמה  שאתם רוצים

וכמובן התוספות שציינתי (לא חובה) רק מה אל תשכחו לסגור היטב את הבצק על מילוי הגבינה שלא יברח לכם בעת הטיגון.

את החצ'פורי גבינה טיגנתי בטיפונת חמאה יאמייייייdevil.

וחלק אפיתי התוצאה שביקשו רק מטוגן וכך נשאר.

זהווווsurprise נשמע מסובך וארוך כאורך הגלות אבללללל תנסו פעם אחת ונראה אם לא יבקשו עוד הרבה פעמים .heart

בהצלחה 

שלכם מכל ה  טובה

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת