00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים פה

אורז עם שקדים, אוכמניות מיובשות וקינמון

אשתי שאלה אותי פעם אם אני יכול לשחזר תערובת תיבול שמצאה חן בעיניה בסופר. יצרתי את האורז הזה - שאני לא יודע כמה הוא דומה לתערבות המקורית אבל הוא טעים.

המצרכים הדרושים:

  1. 2 כוסות אורז ארוך (רצוי בסמטי. פרסי גם טוב)
  2. בצל גדול קצוץ דק
  3. שמן זית לטיגון (שתיים - שלוש כפות)
  4. כ-4 כפות שקדים מקולפים פרוסים
  5. כ-4 כפות אוכמניות מיובשות (בסופר קוראים להם לפעמים "צימוקים אוזבקיים")
  6. כ-2 כפות קינמון
  7. 5 כוסות מים
  8. כפית מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שייחרך מעט
  2. מוסיפים את האורז, השקדים, האוכמניות, הקינמון והמלח ומטגנים במשך 2-3 דקות תוך כדי ערבוב (לשים לב שהאורז לא נשרף!)
  3. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה
  4. מעבירים לאש קטנה - הכי קטנה שאפשרית - ומבשלים כ-25 דקות בלי לפתוח את הסיר
  5. מחכים עוד 5 דקות אחרי שמכבים את האש בלי לפתוח את הסיר

 

בתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מתכוניםפה אלא אם צויין אחרת