מרק מחמם ביום חורף קר
קר
הגשם מטפטף . מטפטף אמרתי? נפתחו ארובות השמים .....
מה יותר מחמם ומשביע מספל מרק רותח ? אבל בא לי מרק כעת....לא בעוד שעתיים ....אז התפשרתי על חצי שעה....
התחלתי בהכנות ובעוד כחצי שעה יהיה כאן מרק מהביל וטעים.
איזה מרק? מרק עדשים כתומות ...ובבקשה לא להתחיל עם כתומים/כתומות ....
אז בואו נתחיל
נקצוץ בצל אחד ונטגן אותו בשמן זית עד הזהבה .
נוסיף 3 גזרים מגורדים
כוס עדשים כתומות שטופות
לערבב היטב עם הבצל והגזר.
להוסיף תבלינים - אני הוספתי מעט כמון, מלח, פלפל, אבקת מרק טעם עוף (בגלל הצמחונית שלי) וקמצוץ כורכום.
להוסיף 12 כוסות מים (3 ליטר בקירוב) .
להביא לרתיחה ,להנמיך להבה ולבשל 30 דקות.
בתום הזמן ניתן להוסיף אטריות דקות ולבשל עוד 10 דקות (אני הוספתי כחופן).
והנה - כוס מרק מהביל , מחמם את הגוף ואת הנשמה.
|
|||||||||||||||
© אנלייזר למתכון
עלולה להיות סטייה בנתונים. |
תגיות
מרק עדשים
הוספת תגובה
6 תגובות