55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

גראטן תפוחי אדמה

28/11/2014

את המתכון הזה לקחתי מדף פרסום של תרסיס השמן של פאם

(אני הכנתי בתבנית מלבנית בגודל 20*30, כך שאת כל המצרכים קיזזתי בחצי) 

המצרכים

2 קג' תפוחי אדמה קלופים ופרוסים דק דק 

תרסיס שמן פאם בטעם חמאה

מלח ופלפל 

אפשרות לשלב פרוסות בטטה במקום חלק מכמות תפא"ד

למלית:

500 מ"ל שמנת מתוקה

1 כוס חלב

4 חלמונים

1 שן שום כתושה

מלח ים גס

פלפל שחור גרוס טרי

מעט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.

2. מתיזים מתרסיס השמן על תבנית האפיה. מסדרים בתבנית את שכבה של פרוסות תפא"ד בשכבות כאשר בין שכבה לשכבה ממליחים, מפלפלים ומתיזים תרסיס שמן.

3. בקערה גדולה טורפים את החלב, השמנת, החלמונים, השום והתבלינים, מוזגים מעל שכבות התפא"ד עד לכיסוי כמעט מוחלט.

4. אופים בתנור כשעה וחצי, תחילה מכוסה בנייר אלומיניום וכעבור כחצי שעה להסיר את נייר האלומיניום עד להשחמת המאפה. מגישים חם. 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

33 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת