66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

פלודן עוגה הונגרית

פלודן עוגה הונגרית

שוב הגעגועים לבית הורי  עוגה בטעם בלתי נשכח זו עוגה עם הרבה הכנה הרבה שלבים עם מעט סבלנות ויוצאת עוגה מושלמת...העוגה מיוחדת לארועיםו גם לכוס קפה ולשבתותdevil

 

עוגה בעלת 3 שכבות חלומית....

המצרכים לבצק:

600 גרם קמח

300 גרם חמאה/מחמאה

3 כפות סוכר

קורט מלח

3 חלמונים

1 כוס מים

10 גרם שמרים/שתי כפיות שטוחות שמרים יבשים

מצרכים למלית הפרג:

1 כוס מים

250 גרם סוכר

3 כפות מיץ לימון

1 כף גרידת לימון

3 כפות פרורי ביסקוויט

250 גרם פרג טחון

25 גרם חמאה / מחמאה.

3 כפות ריבה איכותית/ שזיפים /מישמיש

המצרכים למלית אגוזים:

250 גרם אגוזים טחונים

חצי כוס מים

250 גרם סוכר

3 כפות פרורי ביסקוויטים.

3 כפות מיץ לימון

1 כף גרידת לימון

25 גרם חמאה/מחמאה

מעט קינמון

המצרכים למלית תפוחים:

750 גרם תפוחי עץ מסוג גרנד אלכסנדר

חצי כוס סוכר

2 כפות מיץ לימון

3 כפות ריבה

מעט פרורי ביסקוויט/ מעט אגוזים טחונים

אופן הכנת הבצק:

מערבבים בקערה את הקמח והחמאה/ מחמאה לתערובת פירורית. מוסיפים סוכר,מלח,חלמונים,ולבסוף מים ושמרים.לשים לבצק אחיד,רך וגמיש.

מחלקים את הבצק ל4 חלקים שווים,מכסים במגבת כ20 דקות.

(אני את המלית כדי לחסוך בזמן מכינה יום לפני.)

הכנת מלית הפרג:

בסיר קטן מרתיחם מים,סוכר,מיץ לימון

וגרידת לימון לאחר כמה דקות מוסיפים את פרורי הבסקוויט מבשלים עוד כ3 דקות מכבים את האש ומוסיפים את הפרג והחמאה מערבבים ומצננים.

הכנת מלית אגוזים:

כמו הכנת מלית הפרג.

הכנת מלית התפוחים:

קולפים את התפוחים ופורסים לפרוסות דקות.מכניסים לסיר עם סוכר ומיץ לימוןומבשלים כ10 דקות.מסננים מנוזלים ומצננים.

הרכבת העוגה:

משמנים את התבנית במעט חמאה /מחמאה (תבנית מרובעת) מרדדים עלה ראשון ומניחים בתבנית.מורחים על הבצק מעט ריבה ועליה מורחים את הפרג בשכבה אחידה.

על הפרג מניחים עלה נוסף של בצק מורחים בריבה ,מפזרים את האגוזים בשכבה אחידה

מרדדים עלה נוסף מניחים על שכבת האגוזים ומורחים בריבה מפזרים פרורי ביסקוויט/אגוזים. ומפזרים את התפוחים.

מרדדים את הבצק הרביעי ומניחים על התפוחים.

מחוררים את הבצק במזלג .

אופים בחום 180 מעלות עד לקבלת גוון זהוב בערך כשעה.

מצננים... בוזקים א' סוכר ונהנים מכל ביסססס.

אני יודעת שהמתכון ארוך  אבל מי שלא מכין אותה לא מבין מה הוא מפסיד

בהצלחה

שלכם מכל ה  טובה

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת