22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא פולניה

מתכונים למי שכמוני לא באמת יודעים לבשל, ביקורת על כל דבר ולפעמים סיפור טוב. הכל אמיתי. חיפוש מתכונים - באלפון המתכונים מימין או התגיות משמאל. מומלץ לקרוא את הסיפור "אירוע מוחי". מישהו עוד יודה לכם.

לזניה בשרית פעם ראשונה.

זה שאני לא באמת יודע לבשל – זה נכון. אוהב? כן. בטח. יודע? לא. ממש לא. אבל ברוח הסדרה "הצילו, אני לא יודע לבשל", אמרתי לעצמי שאם הם יכולים – גם אני יכול. זה עדיין לא נקרא "לבשל". יותר קרוב ל-"להכין אוכל". וככה לפעמים בא לי להשתעשע קצת במטבח. אז היום, אחרי שסיימתי לנקות אותו, הלכתי על לזניה בשרית (ועכשיו המטבח נראה בדיוק כמו לפני שניקיתי). זה כבר קינן לי בראש מאתמול והפשרתי חצי קילו בשר טחון. זה כבר נקרא אצלי "תכנון". כשזה נוגע אלי – ממש שברתי שיא של עצמי. איפה אני ואיפה לתכנן אוכל.
 
ואחרי ששתים מהבנות טעמו, בכלל הרגשתי טוב עם עצמי, וזה לא קורה הרבה, בטח לא באזור המטבח. אחת אמרה (ציטוט) "8 בסולם 10". השניה (שוב ציטוט) "היה סבבה". זה לא שלא היו להן הערות וזה בסדר. אבל הציונים האלה משתי המפונקות שלי – זה כמו כוכב ב-"הצילו...". מה כוכב?! שניים. שתבינו – ציון 10 זה רק לסבתא ואין לי שום סיכוי להגיע לרמה שלה. אז 8 וסבבה בשבילי זה צל"ש.
 
אחרי שהכל נגמר הגעתי למסקנה שאם יש בבית כמה דפי לזניה, אז אפשר להכין לזניה מכל דבר (ממש פריצת דרך בתחום הלזניה). כולה כמו פסטה או אטריות רחבות שקונים בסופר, רק שמישהו שכח לחתוך את הבצק לאטריות. זה הכל. זה כל הסיפור. המילוי – איך שבכיף שלכם. מתוק, מלוח, חריף – הכל הולך.
 
 
 
 
יש ברשת גם סרטים שמסבירים הכל. הלכתי על זה. ברור שלא עשיתי הכל כמו שאמרו לי, אבל ככה זה אצלי. היו גם תקלות (לא בגלל החופש האקדמי שנטלתי לעצמי) ולכן יש מסקנות ולקחים. התקלה הראשונה היא שבסרטון מבטיחים שהכל ב-10 דקות עבודה. .....של האמ... שלהם 10 דקות (סליחה). שעה וחצי לקח לי – לא כולל הזמן בתנור.
 
אז ככה:
בגדול – מכינים את המילוי כמו שמכינים רוטב בולונז, רק קצת יותר דליל. קצת. דפי הלזניה סופחים נוזלים. אצלי זה היה קצת יותר מדי דליל = לקח ראשון.
 
הכמויות לתבנית זכוכית קטנה. גודל התבנית שיתאים להניח 3-3.5 דפי לזניה. גודל כזה לנסיון – זה טוב. לארוחה משפחתית – תכפילו את התבנית – ואת הכמויות בהתאם.
כרגיל אציל – הכמויות לא קדושות.
 
חצי קילו בשר בקר טחון. אני השתמשתי בקנוי, קפוא, טהור. הפעם לא "מוצר בשר בקר" (שמכיל עוד כל מיני תוספות שהפרה לא שמעה עליהן), אלא "בשר בקר" ממש.
 
12-14 דפי לזניה (תלוי בגודל התבנית) שהיו אצלי עוד מסוף המאה הקודמת. אבל זה יבש ממילא. הלך טוב.
 
קצת פחות מחצי פחית גדולה (שימורים) של עגבניות מרוסקות (זה קצת פחות מחצי מקופסת 800 גר'). אפשר במקום זה שתי עגבניות גדולות שריסקתם בעצמכם או על פומפיה.
2 בצלים די גדולים קצוצים גס.
3 פטריות גדולות (כאלה שממלאים) קצוצות בינוני (בין דק לגס).
8 שיני שום גדולות פרוסות.
2 קופסאות של 100 גר' רסק עגבניות.
תבלינים לפי טעמכם. בשביל פעם ראשונה הסתפקתי במלח, פלפל שחור ומדליון בזיליקום (יש דבר כזה. קונים קפוא. שווה למשהו כמו 2 או 3 קוביות בזיליקום כתוש קפוא).
שמן זית לטיגון (אפשר לדעתי גם שמן רגיל למי שאין שמן זית אבל זה יהיה לדעתי קצת פחות טעים).
מים. במתכונים דברו על 3.5 כוסות. אני הלכתי על בערך 2.5-3, בלי למדוד, כי גם בעגבניות המרוסקות יש הרבה מים.
סוכר – לפי הטעם. רק לשבור את החמיצות של העגבניות.
 
אופציות (שלא הלכתי עליהן הפעם): פלפל אדום קצוץ בקטן. עשבי תיבול (אורגנו, פטרוזיליה). במקום חלק מהמים – יין. קוביות חצילים ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם.
 
הערות של הבנות:
קצת (אבל באמת קצת) יותר מדי סוכר אבל זה בסדר. ממש לא נורא. רשמתי לפני.
קצת פחות מדי מלח. לא רשמתי לפני. לחץ דם – אתם יודעים.
 
כלים: סוטאז' רחב, סיר גדול לריכוך דפי הלזניה, רדיד אלומיניום ותבנית. תנור – כמובן.
 
מטגנים את הבצל והפטריות.
כשהבצל מתחיל להיות שקוף – מוסיפים את השום.
עוד קצת מטגנים ומוסיפים אחר כך את הבשר הטחון. מערבבים היטב ומפוררים אותו שלא יהיה גושים. כשהוא משנה את צבעו ומתחיל להשחים – מוסיפים את המים, העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות והתבלינים. להביא לרתיחה ואחר כך להוריד את הלהבה למינימום. לתת לזה להתבשל קצת (כי ממילא זה עוד יתבשל בתנור).
טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים קצת סוכר לשבירת החמיצות של העגבניות.
 
בזמן שזה מתבשל עוד קצת מרתיחים מים בסיר רחב. אחרי ההרתחה מכבים את האש ומוסיפים 2-3 כפות שמן (אני הלכתי על שמן זית). מכניסים את דפי הלזניה שיתרככו. לא לרכך יותר מדי. רק קצת כי הם עוד יתרככו בבישול.
אצלי לקראת הסוף הם נדבקו זה לזה ולא הצלחתי להפריד ביניהם. מסקנה – או לעשות את זה חצי חצי או לעבוד ממש מהר. בפעם הבאה אני אלך על חצי חצי.
 
מחממים תנור ל-180 מעלות.
 
מתחילים להכין את היצירה:
קצת רוטב על בסיס התבנית ומעליו מרפדים בדפי לזניה.
 
בסוף יוצא 4 שכבות דפי לזניה וביניהן רוטב+בשר בסדר הבא:
שכבה ראשונה של דפי לזניה כבר יש.
עכשיו מפזרים עליהם קצת פחות משליש מכמות הרוטב+בשר ומעליהם מניחים עוד שכבת דפי לזניה.
שוב קצת פחות משליש רוטב+בשר ושוב שכבת דפי לזניה.
שוב קצת פחות משליש רוטב+בשר ושוב שכבת דפי לזניה.
את שאר הרוטב+בשר מעל דפי הלזניה – וזהו.
מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.
 
35-30 דקות בתנור.
מסירים את רדיד האלומיניום ועוד 10-15 דקות בתנור.
תהנו.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lseugy אלא אם צויין אחרת