00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בישול-סאן

עוף עם תפוחי אדמה ושום בתנור

מתכון של רפי כהן, פורסם ב-YNET
 

 

כרעיים אפויות עם תפוחי אדמה ושום
 
המרכיבים:
6-8 יחידות כרעי עוף טרי
10 תפוחי אדמה גדולים, קלופים ופרוסים לפרוסות עבות (כ-3 ס"מ)
15 שיני שום גדולות וקלופות
2 ענפי טימין
6 עלי דפנה
1 כף פלפל אנגלי שלם
1 כף פלפל שחור גרוס
מלח
1/2 כוס שמן זית
 
אופן ההכנה:
מרתיחים 2 ליטר מים עם פלפל אנגלי, 1 כף מלח, עלי דפנה וטימין. מוסיפים את תפוחי האדמה, מביאים לרתיחה ומבשלים שלוש דקות מרגע הרתיחה השנייה.
מוציאים את תפוחי האדמה ומעבירים לקערה.
מכניסים את כרעי העוף לסיר עם הנוזלים בהם בושלו תפוחי האדמה ומבשלים כ-15 דקות על להבה נמוכה. מסננים.
מניחים נייר אפייה על גבי תבנית ומורחים עליו 2 כפות שמן זית. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בצפיפות. בוזקים מעט פלפל שחור ומלח ומניחים עליהן את כרעי העוף המבושלות.
מחממים שמן זית במחבת ומזהיבים קלות את שיני השום.
מסדרים את שיני השום בין תפוחי האדמה לעוף ובעזרת מברשת מורחים את הכרעיים בשמן זית. בוזקים מלח ופלפל שחור גרוס, מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך שעה.
מסירים את נייר האלומיניום ומרידים את חום התנור ל-160 מעלות. אופים כשעה נוספת, עד שתפוחי האדמה רכים וספוגים ברוטב. מורחים שוב בשמן זית לפני ההגשה.
 
הלינק למתכון שלו ב-YNET   (המתכון השני שם)
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4585881,00...

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל RamiSun אלא אם צויין אחרת