2121
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

עוגת גבינה אפוייה עם פרורים

עוגת גבינה נהדרת ונוסטלגית שאימי ז''ל הייתה מכינה עם צימוקים בתוך הגבינה ,

אני זוכרת איך הייתי מוציאה את הצימוקים ואוכלת רק את העוגה ,אני מכינה אותה ללא

הצימוקים והיא נהדרת וטעימה מאוד ותמית מצליחה לא נופלת באפייה .

מצרכים לבצק:

3 כוסות קמח

1/2 כוס סוכר

 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

1 ביצה

למילוי:

11/2 כוס סוכר

1 כפית תמצית וניל

4  ביצים

500 גרם גבינה לבנה 5% (2 קופסאות)

2 גביעים שמנת חמוצה

2 כפות קורנפלור

1 קופסא אינסטנט פודינג וניל

 

אופן הכנת הבצק :

להניח את כל חומרי הבצק במעבד מזון לעבד עד לקבלת פרורים ,

לחלק את הבצק לשני חלקים:1/3ו2/3. עוטפים כל אחד מהם ומניחים בקירור לשעה.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

מרדדים את 2/3 הבצק לעלה שיכסה את בסיס התבנית ומניחים אותו בתוכה.,אופים את הבצק עד

להזהבה

מוציאים ומורידים את חום התנור ל-150 מעלות.

למילוי:

בקערה רחבה מערבבים סוכר וביצים לתערובת אחידה.

מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה.

יוצקים אל תבנית האפייה, על הבצק האפוי, מגרדים את ה1/3  הבצק הנותר מעל, לכיסוי מלא.

מחזירים את העוגה לאפייה של 40 דקות עד שהפרורים למעלה זהובים והעוגה יציבה

אפשר להוסיף לגבינה צימוקים למי שאוהב,לערבב 1/4 כוס צימוקים עם כף קמח ולהוסיף לתערובת הגבינה לפני האפייה .

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת