00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

עוגת רפאלו

עוגה מאוד טעימה, עשירה בטעמים, יפיפייה ומרשימה. מתאימה מאוד לאירועים חגיגיים כגון ימי הולדת וכיו"ב. הטועמים מאוד התלהבו ונהנו.

המצרכים:

לעוגה:

5 ביצים

1/2 כוס סוכר

3/4 כוס קמח

1 כפית ת. וניל

לקרם:

1 חבילה של גבינת שמנת (אני השתמשתי בגבינת פילדלפיה), בטמפ' החדר

120 גר' חמאה

250 גר' חלב מרוכז

1/2 כוס קוקוס (פתיתים)

2 כפות אבקת חלב (אם אין אפשר להשתמש במלבין קפה)

 

1 כוס שקדים פרוסים מולבנים, קלויים

1/2 כוס וופלים בטעם ווניל, מרוסקים - רצויי מאוד שהוופלים יהיו פריכים וטעימים

 

להרטבת העוגה:

1/2 כוס חלב

2 כפות חלב מרוכז

לקישוט:

1/2 כוס פתיתי קוקוס

1 חבילה של סוכריות רפאלו

 

אופן ההכנה:

1. הכנת העוגה: לחמם תנור ל-160 מעלות. להקציף את הביצים במיקסר (אין צורך להפריד לחלבונים וחלמונים) עם ת. וניל וסוכר, עד שהן משלשות את נפחן. בעזרת כף מרית לקפל פנימה בעדינות את הקמח בשלוש פעמים, בזהירות ועדינות, מבלי לשבור את האווריריות של הביצים.

להעביר לתבנית עגולה ומרופדת בנייר אפייה. לאפות כ-30 דק' (לכסות עם נייר אלומינים באמצע אם צריך ע"מ שלא תישרף). לבדוק עם קיסם המוחדר פנימה, שאמור לצאת יבש.

 

2. הכנת הקרם: לערבל יחד גבינת שמנת, חמאה וחלב מרוכז עד לאחידות ויצירת קרם. להוסיף פתיתי קוקוס ואבקת חלב, ולערבל שוב לאחידות.

 

3. בקערה קטנה לערבב יחד חלב רגיל וחלב מרוכז להרטבת העוגה.

 

4. לצנן את העוגה ואז לפרוס את העוגה לשלוש שכבות.

5. הרכבת העוגה: להניח בצלחת שכבה ראשונה של עוגה, להרטיב אותה בעזרת תערובת החלב. למרוח מעל קרם גבינה, לפזר שקדים קלויים + וופלים מרוסקים, ואז שוב אותו דבר שכבה שנייה. לכסות בשכבה שלישית של הבצק. לצפות מעל ובצדדים בקרם הגבינה. לפזר מעל כל הקרם פתיתי קוקוס ובצדדים את היתרה מהשקדים הקלויים.

* יש לקחת בחשבון כאשר מורחים את הקרם ומפזרים את השקדים שרוצים שיספיק לכל השכבות. פשוט לא למרוח את הקרם עבה מדי, אבל גם לא דק מדי.

לחצות בעדינות באמצע הקו את הרפאלו (הכי טוב בעזרת הידיים ולא בסכין כי אז מרגישים איפה הן אמורות להיפרד) ולקשט מעל בחצאי רפאלו.

 

לשמור במקרר. בתאבון indecision

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת