00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

וואו, כבר ארבע!

25/11/2014

לגמרי בשקט ובלי זיקוקים מסביב הבלוג שלי הגיע לגיל מופלג של ארבע שנים( yepy!!). מרוב הזנחה אפילו לא הקפדתי להגיד לו מזל טוב בזמן, ממש חוצפה מצידי. טוב, במצבי האפטי-מלנכולי-חסר מעוף עצם העובדה שלא ויתרתי על ציון המועד המיוחד גם היא סוג של הישג.
ובקיצור, כרגע אין שום תוכנית אמנותית, רק עוגה מגניבה. וגם העתיד מאורפל במקצת- מצד אחד לא בא לי להפסיק לכתוב לגמרי, מצד שני ההתלהבות פחתה, אם לא לומר נעלמה אז פשוט נשמור על סטטוס קוו עם גיחות נדירות אך לפחות מושקעות.
וזו גם הזדמנות להודות לכול הקוראים הנאמנים שלא מוותרים עלי ועל הבלוג וממשיכים להציץ, להגיב ואף לעודד! אז שיהיה לבלוג שלי מזל טוב ושנחזיק עוד כמה שנים יחד אמן! :-)

 

 

 

*מקור המתכון נמצא כאן*

 

טורט בסגנון "עקיצת דבורה"
הרכיבים (לתבנית מתפרקת בכותר 20 ס"מ):
לטורט
2 ביצים בטמפ. החדר
80 גרם סוכר
1 שקיק סוכר וניל
30 מ"ל (1/8 כוס) שמן
60 מ"ל (1/4 כוס) חלב
105 גרם (3/4 כוס) קמח
3/4 כפית אבקת אפיה
לזיגוג טופי
50 גרם שקדים מולבנים פרוסים
30 גרם סוכר
40 גרם (1/8 כוס) דבש
50 גרם חמאה
30 מ"ל (1/8 כוס) שמנת להקצפה
לקרם וניל
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה
60 מ"ל (1/4 כוס) חלב
40 גרם (1/2 חבילה) אינסטנט פודינג וניל
1 כף סוכר

 

אופן ההכנה:
לטורט
לחמם תנור ל-180 מעלות ולשמן את התבנית.
להקציף את הביצים יחד עם הסוכר כ-10 דקות עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
להוריד את המהירות למינימום ולצקת בהדרגה את השמן ואחריו את החלב.
לנפות את הקמח ואבקת האפיה ולערבל רק עד לקבלת תערובת אחידה.
לצקת אל התבנית ולאפות כ-20 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
להוציא את העוגה מהתנור ולהשאיר לצינון מלא בטמפרטורת החדר.
לפרוס את הטורט ל-2 שכבות, את השכבה התחתונה מניים על צלחת הגשה.
זיגוג טופי
לקלות את השקדים על מחבת עד להזהבה קלה.
לשים את יתר הרכיבים בסיר קטן ולבשל עד שהסוכר נמס.
להמשיך לבשל כ-5 דקות נוספות מבלי לערבב עד שהתערובת מסמיכה ומזהיבה מעט.
לכבות את האש, להוסיף את השקדים הפרוסים ולערבב.
לחמם את התנור למצב של גריל.
למרוח בשכבה אחידה את הציפוי החם על החלק העליון של שכבת הטורט ולקלות בתנור החם במשך דקה רק עד שהציפוי משחים.
לצנן ולפרוס ל-12 פלחים.
קרם וניל
לשים את כל הרכיבים בקערת המיקסר ולהקציף עד לקבלת קרם יציב.
למרוח את כל הקרם על השכבה שבצלחת ההגשה ולסדר מעל את פלחי השכבה העליונה.
להעביר למקרר לקירור של שעתים.
*להגיש קר*

 

 

הערות ומסקנות לאחר הצפת הסוכרים:
באמת לא ברור לי למה הגרסא מכונה "לעצלנים"! 3 שכבות הכנה, הקצפות, טורט ...לא שזו קונדיטוריה עילית אבל גם לא עוגה פשוטה לגמרי.
בסך הכול הטורט מיוחד וממש טעים, ולא נשכח מרשים. מתוק מאוד אפילו שאת כמויות הסוכר שהורדתי ביחס למקור.
הטורט אגב יכל להיות מתקון בסיסי להרבה גיוונים. אני אוהבת לשמור מתכונים כאלה כמתכוני "בסיס" ואז לאלתר כל מיני קרמים ומילויים כשצריך עוגה מרשימה.
את הציפוי קליתי כמה דקות בעזרת ברנר ידני (כמו של קרם ברולה) כי הגריל אצלי מתחמם שעות.
מאוד נוח לפרוס את העוגה המוכנה אחרי שהפלחים כבר חולקו מראש. מכיוון שהזיגוג יוצק מעט קשיח והטורט די עדין אני ממליצה לא לוותר על השלב הזה.
את הקרם במקום למרוח סתם בחרתי לזלף עם שקית זילוף וצנתר משונן.

 

עדכון 13/09/15 הכנתי השנה את הטורט בגרסת פרווה- במקום החלב בטורט ובקרם הוספתי חלב קוקוס, במקום חמאה מחמאה, ובמקום שמנת קרם קוקוס (17.5% שומן, חשוב!). הטועמים התענגו ואחת היתה משוכנעת שהיה לה יותר טעים מהחלבי :-)

להשתמע

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת