88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

מכניסים עניין למרק בעזרת "ברילה", "אלפרו" ו"מאסטר שף"

הוזמנתי לסדנא שנקראה: מכניסים עניין למרק. הסדנא התקיימה במתחם "מבשלים חוויה" בהנחיית השף יניב פרטוש-תמיר. בסדנא יניב הציג בפנינו מותגים של "ברילה", "אלפרו" ו"מאסטר שף" והראה לנו איך לשלב אותם במרקים שהכין עבורנו.

קצת צילומים, נשנושים, תמונות עם חברות והנושא לשמו התכנסנו

אני והשף יניב

מתחילים בבישולים
יניב התחיל עם מרק מינסטרונה. למרק הוא הוסיף צנצנת רוטב עגבניות טוסקנה של "ברילה". אנחנו הוספנו למרק לפני המזיגה פסטה מיסטה של "ברילה"

ירקות קלויים למרק

צנצנת רוטב עגבניות טוסקנה מתווספת לסיר המרק

מוזגים לצלחת פסטה מיסטה של "ברילה"ומעל את המרק

ומעל מפזרים גבינת פרמזן

חברת ברילה משיקה את עונת החורף: :מהדורת חורף מוגבלת - פתיתי פסטה בצורות מותאמות למרק: פתיתי פסטה דיתליני ריגטי ופתיתי פסטה מיסטה המשתלבות נפלא בקערות המרק.

חידוש מרענן ומחמם מחברת ברילה - יצרנית הפסטה המובילה מאיטליה: סדרת פתיתי פסטה בצורות מיוחדות, בהתאמה לשילוב במרק. האיטלקים, שמבינים דבר או שניים בבישול טעים, אוהבים לשלב פסטה במרקים שלהם. לשם כך פיתחו בברילה פסטת פתיתים המוסיפים טעם ועניין לכל מרק. שתי הפסטות, פסטה מיסטה ודיתליני ריגאטי, המצטרפות אל סדרת המוצרים האיכותיים של חברת ברילה, עשויות 100% חיטת דורום, כך נשמרים כל יתרונות האיכות של הפסטה, מוסיפות טעם לארוחה והופכות כל מרק למנה משביעה, מנחמת ומחממת.

פתיתי פסטה דיתליני ריגאטי- פתיתי צינורות חלולים של פסטה מספר 47 (n. 47). פסטה דיתליני נשארת קטנה גם לאחר הבישול, לכן מתאימה בדיוק לכף המרק. מקורה של פסטה זו היא בנאפולי העתיקה, העיר השלישית בגודלה באיטליה. מראה האיטריה מושפע מצורת האצבעון המוכר לכולנו מעולם התפירה. צורתה המחוספסת גורמת לה להיות אידיאלית עבור אלו הנהנים ממרקים עשירים וסמיכים כמו מרק מינסטרונה ומצד שני, אלו האוהבים טעמי אביב עדינים.

פתיתי פסטה מיסטה- פסטה מספר 54 (n.54) שנוצרה במיוחד למרק. גם היא מקורה בנאפולי והיא משלבת מספר צורות של אטריות: רחבה ומסולסלת, צרה וצינורית. היא נוצרה כאשר אנשי נאפולי חיפשו דרך לגרום למרקים להיות מגרים וטעימים יותר. התוצאה הייתה כל כך מוצלחת שהפכה לפסטה בפני עצמה- כך נולדה פסטה מיסטה. משתלבת נפלא עם מרק ירקות על סוגיו.

שני סוגי הפסטות משתייכים לסגמנט של הפסטה הקצרה בישראל, הסגמנט המוביל בקטגוריית הפסטה (47% מכלל הפסטה נכון לינואר- ספטמבר 2014 לפי סטורנקסט).

מהדורת פתיתי פסטה ברילה: כל אריזה מכילה 500 גרם.
מחיר מומלץ לצרכן 9- 7.9 ₪.
כשרות- בד"צ מנצ'סטר, הרב לוינגר ובאישור הרבנות הראשית.
ניתן להשיג ברשתות השיווק והחנויות המובחרות.
הפריטים יימכרו עד גמר המלאי.

אאודות ברילה

חחברת ברילה הינה יצרנית הפסטה הגדולה והאיכותית בעולם עם מסורת הכנת פסטה של 135 שנה, עם החומרים המובחרים ביותר והטכנולוגיה המפותחת ביותר בתחום. לברילה 56 מפעלים באירופה וארה"ב, המייצרים 4,000 טון פסטה ביום עם 120 צורות שונות, במגוון יבש, ביצים, ירקות ועוד. הקופסא הכחולה מוטבעת בלוגו האדום, מזוהה כמובילת עולם הפרימיום בפסטה, כפסטה המיוצרת מחיטת דורום מובחרת במיוחד, שנבחרת תמיד לאחר תהליכי פיתוח, הנדסה, טכנולוגיה וכן בבקרת איכות החיטה מהשדה ועד למעבדה, שאין שנייה לה בעולם כולו. מכלול הציוד והמכונות בברילה הינם פרי הנדסה ופיתוח של מהנדסים של ברילה בבלעדיות.

בברילה בישראל

בברילה משווקת בישראל על ידי חברת ש.שסטוביץ למעלה מ 20 שנה וכיום הינה שחקן הפסטה השני בגודלו בקטגוריה עם 19% נתח שוק כספי. מפעלי ברילה בעולם מייצרים עבור ישראל 30 סוגים שונים של פסטות בצורות, סוגים וגדלים שונים. בנוסף, ברילה מובילת שוק הרטבים המוכנים לפסטות על בסיס עגבניות בישראל.

יניב ממשיך ומכין לנו מרק בצל צרפתי, לו הוסיף קרוטונים "מאסטר שף", קרוטונים בתיבול שום, בצל ונגיעות פטרוזיליה

מוזגים את המרק ומקשטים בקרוטונים

שדרוג פריך למרק מבית מאסטר שף:

מיני קרוטונים למרק

סדרת הקרוטונים למרק של מותג "מאסטר שף" לתוספת קראנצ'יות ועושר טעמים

  • מיני קרוטונים למרק בתיבול עדין של פפריקה
  • מיני קרוטונים למרק בתיבול שום, בצל ונגיעות פטרוזיליה

"מאסטר שף", מותג מוצרי האיכות למטבח, המבוסס על חומרים גלם משובחים, מציג את מיני קרוטונים למרק:

  • מיני קרוטונים למרק בתיבול שום, בצל ונגיעות פטרוזיליה
  • מיני קרוטונים למרק בתיבול עדין של פפריקה

קרוטונים למרק, צריכים להיות קטנים בגודלם ובכך להבטיח שיישארו פריכים לאורך זמן בתוך נוזל המרק החם. סדרת קרוטוני המרק של מאסטר שף מגיעים בגודל מיני, בייצור ייחודי, עוברים טיגון קצר ש"סוגר" אותם ושומר על טעמם ופריכותם. 
מיני קרוטונים למרק של סדרת "מאסטר שף" מגיעים בשני טעמים: בתיבול שום, בצל ופטרוזיליה, ובתיבול פפריקה . הקרוטונים מעשירים בטעם ופריכות את כל סוגי המרק – מרקי ירקות, קרם, צח, בשר, קטניות ועוד.

מחיר מומלץ לצרכן 19.49 ₪ ל- 350 גרם. כשרות: חתם סופר. ניתן להשיג בכל רשתות השיווק והחנויות הנבחרות.

בסדרת הקרוטונים של מאסטר שף ניתן למצוא גם קרוטונים אפויים לסלט, שבשונה מקרוטונים למרק, צרכים להיות אפויים על מנת לאפשר להם לספוג את הטעמים והרוטב של הסלט:

  • קרוטונים אפויים לסלט בתיבול בזיליקום ועגבניות
  • קרוטונים אפויים לסלט  אקסטרה ארוכים

סדרת הקרוטונים מצטרפת לנבחרת המוצרים של המותג הכוללת: סדרת קמח איכותית, סדרת פירורי לחם, סדרת תוספות קראנצ'יות לסלט הכוללות מיקסלט, מיקסלט עם חמוציות ושבבי בצל מטוגנים וסדרת פירורי פנקו.

המותג הקולינרי "מאסטר שף" מציע לצרכן מגוון מוצרים איכותיים המעניקים לבשלן הביתי תחושת ביטחון, והכי חשוב - הצלחה במטבח. מגוון מוצרי "מאסטר שף" המיוצרים כולם בישראל מבטיחים להפוך כל ארוחה רגילה לקצת יותר מיוחדת אך בעיקר ליותר טעימה.

ניתן להשיג ברשתות השיווק המובחרות.

 

מרק נוסף שיניב מכין לנו: מרק ערמונים לו הוסיף שמנת אלפרו 5%

בסוף הבישול מוסיפים שמנת אלפרו, בוחשים בעדינות ומקשטים באגוזי פקאן מסוכרים

"אלפרו" ממשיכה להתרחב עם מגוון מוצרים מן הצומח ומשיקה:

שמנת אורז לבישול ואפייה 8% שומן בלבד

יצרנית הענק לתחליפי החלב, למשקאות ומזון מן הצומח "אלפרו", מציגה חדשנות מעניינת בתחומה ומשיקה שמנת אורז לבישול ואפייה. שמנת אורז לבישול תצטרף לשמנת הסויה לבישול, שהושקה בישראל לפני מספר שנים בהצלחה רבה, ותהווה אלטרנטיבה ייחודית לבישול רטבים, פסטות, מרקים, הכנת דברי מאפה וקינוחים ללא שימוש בחלב/שמנת. המוצר נכנס בסל אחד עם שאר מוצרי החברה, המקפידה על ייצור ידידותי לסביבה, ערכים תזונתיים גבוהים וטעם מעולה ללא פשרות.

לאלפרו שמנת אורז לבישול יתרונות רבים מאוד:

  • מבוסס על אורז, ללא לקטוז ועל כן קל לעיכול
  • מופחת שומן וקלוריות - מכיל 8% שומן בלבד, רק 96 קלוריות ל 100 גרם
  • דל שומן רווי מאחר ומכיל שומן צמחי איכותי - שמן חמניות
  • פרווה- מתאים לשימוש במאכלי בשר או חלב לשומרי הכשרות
  • ללא כולסטרול

לאור יתרונותיו הרבים, "אלפרו" אורז לבישול הינו פתרון מעולה המתאים לאוכלוסיות שונות, שרוצות ליהנות מבישול עם שמנת איכותית מבלי פשרות ומבלי לצרוך את אלרגני החלב והלקטוז. לשומרי הגזרה יש פתרון תחליפי לשמנת איכותית ב 8% שומן בלבד ו-96 קלוריות ל-100 גרם, שומרי המסורת יכולים לבשל איתו בארוחות בשריות מבלי חשש לכשרות, קהילת הטבעונים ושוחרי הבריאות זוכים לאלטרנטיבה טובה יותר ומעניינת להעשרת תבשילים ודברי מאפה.

אלפרו אורז לבישול- מחיר מומלץ לצרכן 9.90 ₪ ל 250 מ"ל. ניתן להשיג בכל רשתות השיווק והחנויות המובחרות. כשרות: בית יוסף, בד"צ אנטוורפן והרבנות הראשית.

אודות "אלפרו" :

"אלפרו" הינה החלוצה של השוק האירופאי בתחום המשקאות על בסיס צמחי ומוצרי מזון (מרגרינה, מעדנים, תחליפי יוגורט, שמנת וכו). בשנה האחרונה נכנסה בעולם לקטגוריות נוספות בתחום משקאות מהצומח. "אלפרו" מעסיקה כיום כ-880  עובדים באירופה ויש לה שלושה  אתרי ייצור בבלגיה, צרפת ובריטניה. "אלפרו" משווקת את מוצריה בכל רחבי אירופה. בשנת 2013 עמד מחזור החברה על כ 335 מיליון אירו והחברה ממשיכה לממש את נתוני הצמיחה החזקים.

לאתר הבינלאומי  www.alpro.com, חפשו אותנו www.facebook.com/Alpro

בסדנא יניב הכין מרקים נוספים: מרק לימון חורפי, ומרק קרם אפונה עם קרוטונים.

אשמח לתת מתכונים של המרקים לכל מי שמעוניין/נת

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

32 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת