55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

לזניית בשר וחצילים

לזניית בשר וחצילים

בס"ד

שילוב נפלא של בשר וחצילים בין שכבות של עלי לזניה
לערכים תזונתיים כנסו ל- http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/6191
 
 
 
 
המצרכים למלית:
חצי חבילת עלי לזניה
1 חציל גדול
500 גרם בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ
5 שיני שום כתושות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
2 גזרים קטנים חתוכים לקוביות
1 כפית מלח
1 כפית פלפל אנגלי
1 כף פפריקה מתוקה בשמן
1 כוס מים
2 כפות שמן
1/2 כוס שמן לטיגון החצילים
 
המצרכים לרוטב:
 
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1 קופ' קטנה רסק עגבניות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל אנגלי
1 כף פפריקה מתוקה בשמן
1 כף אורגנו יבש
2 כוסות מים
 
אופן ההכנה:
 
- במחבת לחמם את חצי כוס השמן.
- לקלוף ולפרוס את החציל לפרוסות עגולות.
- לטגן את החצילים עד להשחמה משני הצדדים ולהוציא לנייר סופג.
- במחבת רחבה לחמם את 2 כפות השמן (ניתן השתמש במחבת של החצילים במידה ולא נותר בו הרבה שמן).
- לטגן את הבצל הקצוץ עד לשקיפות.
- להוסיף את הבשר ולטגן עד שהבשר משנה את צבעו.
- להוסיף את השום הכתוש,הפלפל האדום והגזר ולערבב.
- להוסיף את התבלינים ולערבב.
- להוסיף את המים ולהביא לרתיחה.
- לבשל על אש נמוכה עד שרוב הנוזלים מצטמצמים.
 
אופן הכנת הרוטב והרכבת המנה:
 
- להכניס את כל מצרכי הרוטב לסיר ולהביא לרתיחה.לבשל כעשר דקות.
- בתבנית שמים מצקת מהרוטב.
- מעליה מסדרים שכבה של עלי לזניה.
- מניחים מחצית מפרוסות החצילים ומעליהם מחצית מתערובת הבשר.
- מכסים בשכבה נוספת של עלי לזניה.
- שמים מהרוטב בנדיבות ושוב חצילים ובשר.
- ניתן לשים שכבה נוספת של עלי לזניה ולכסות ברוטב או להשאיר בצורה הזאת שהבשר בשכבה העליונה.
- להכניס לתנור לחום של 200 מעלות למשך כחצי שעה עד שהשכבה העליונה מזהיבה ועלי הלזניה רכים.
- במידה ועלי הלזניה עדיין לא רכים יש לכסות בנייר כסף ולהמשיך לאפות עד לריכוך.
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת