44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

SHOP&MORE

הכנו דונאטס מושלמים לחנוכה עם קמח השמרים של "אוסם"

 הכנו דונאטס מושלמים לחנוכה עם קמח השמרים של "אוסם...

אני וסופגניות איך לומר..לא משהו, שנים שאני מעדיפה לוותר, לא על הקלוריות חלילה..על ההכנה, זה אף פעם לא היה זה..עד השנה, אז הלכנו על דונאטס, למה דונאטס? תמיד הייתה לי חיבה  מיוחדת לחישוק המטוגן הזה  על שלל ציפוייו.

גייסתי את  אלון שלי למטבח והתחלנו במשימה, בכל זאת חנוכה בפתח..

קילו קמח שמרים של "אוסם" (לא צריך שמרים זה כבר בפנים)

1 חמאה מומסת

חצי כוס שמן קנולה

חצי כוס סוכר

2 שקיות וניל

3 ביצים

כוס חלב

תמצית שקדים טובה - פקק קטן

2.5 כוסת מים חמימים 

בנתיים דאגנו לציפוי שוקולדי  ,שוקולד שהמסנו עם שמנת מתוקה, סוכריות צבעוניות, אבקת סוכר וקינמון וקוקוס..-אנחנו אופטימיים ,להכין ציפוי בשלב הבצק.

אלון עובד על משטח של נייר פרגמנט שהוא מדביק לשיש בעזרת שתי נקודות בצק. בצק שהכנו במיקסר  ו"התגבש" לנו  יפה מאוד.

את הבצק שהכנו במיקסר עם וו לישה השארנו להתפחה של שעה על הטיימר.

משטחים,יוצרים עיגולים וחור בעזרת "מכבה נרות" של איקאה..ונותנים לזה עוד חצי שעה של התפחה.

בנתיים מחממים שמן קנולה  במחבת ומטגנים לנו את הדונאטס יפה יפה משני הצדדים

ואז הגיע השלב הכייפי, לטבול את הדונאטס בשוקולד ולפזר סוכריות וקוקוס, הכנו גם עם קינמון ואבקת סוכר. וזה טעים שאין לתאר , הם יוצאים יפים אחד אחד . אפשר גם לצפות בריבת חלב ,ממרח לוטוס, שוקולד לבן ,סוכר גס כמו שמצפים ספינג' וכל ציפוי טעים העולה על רוחכם.

מי אמר דונאטס ולא קיבל?..

ואם כבר חנוכה קבלו  שני מתכונים נהדרים לסופגניות אפויות וגם מטוגנות  עם קמח שמרים אוסם שהולכות להצליח לכם ולי..

סופגניות אפויות עם תפוחי עץ, בציפוי קרמל טופי

כ-35 סופגניות

מאת: עמית דונסקוי

צילום: בועז לביא

 

חומרים::

1 ק"ג קמח שמרים אסם

• 1/2 1  כוסות חלב חמים

• 3 ביצים

• 1/4 כוס שמן

• קורט מלח

• 1/2 כפית תמצית וניל משובחת

• 1 כף ברנדי

• 1/2 כוס צימוקים

• 1 כוס סוכר

• מעט קמח רגיל לקימוח

• 1 ביצה טרופה להברשה

 

:למלית התפוחים

• 1 כף חמאה

• 4 תפוחי גרנד סמית, קלופים

• 2 כפות סוכר

• 1 כפית מיץ לימון טרי

 

לציפוי הקרמל:

• 1 כוס סוכר

• 1/4 כוס שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים את הקמח, החלב, הסוכר, הביצים והשמן כ-5 דקות. מוסיפים את המלח, תמצית הווניל והברנדי וממשיכים לערבל 2 דקות. לבסוף מוסיפים את הצימוקים ומערבלים עד להטמעתם בבצק.

2. מקמחים מעט את הידיים ומעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד
    ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

3. הכנת המלית (בזמן ההמתנה כדאי להכין את המלית): ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את קוביות תפוחי העץ והסוכר ומטגנים מס' דקות עד להזהבה. מוסיפים את מיץ הלימון ומסירים מהלהבה. מעבירים למסננת עד לצינון מוחלט.

4. לאחר התפיחה מחלקים את הבצק לכ-35 כדורים.  פותחים כל כדור במרכז ומניחים כפית   
    של מלית התפוחים, סוגרים ומגלגלים.

5. מניחים את הכדורים בתבנית שקעים או בתבנית תנור, מכסים בניילון נצמד או במגבת ומתפיחים שוב כ-40 דקות.

6. מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים בעדינות את הסופגניות בביצה טרופה ואופים כ-15-20 דקות, עד להזהבה.

ההגשה- אפשר לפזר אבקת סוכר או לצפות בקרמל. 

7. הכנת הקרמל: מניחים את הסוכר בסיר כבד קטן וממיסים עד לקבלת קרמל זהוב, ממשיכים לערבב כל הזמן על להבה קטנה (להיזהר לא לשרוף!) ומוסיפים בזהירות את השמנת המתוקה עד לקבלת קרם טופי זהוב (זהירות! הקרמל מאוד רותח). ממתינים כ-3 דקות לצינון קל וטובלים את הסופגנייה בקרמל ומגישים.

 

סופגניות במילוי בננה וריבת חלב

 מאת: עמית דונסקוי

צילום: בועז לביא

 

כ-40 סופגניות

חומרים:

1 ק"ג קמח שמרים אסם

• 6 ביצים

• 1 כוס חלב חמים

• 1 כוס סוכר

• 150 גרם חמאה מומסת

• 2 כפות ברנדי

• 1 כפית קליפת לימון מגוררת

• 1/2 כפית תמצית וניל משובחת

• קורט מלח

• שמן לטיגון עמוק

• 2 בננות חתוכות לקוביות קטנות

• מעט קמח רגיל לקימוח

 

למילוי הבננות:

• 1 כף חמאה

• 4 בננות פרוסות

• קורט קינמון

 

למילוי:

• צנצנת ריבת חלב

 

אביזרים:

ריבועי נייר אפייה (עליהם נניח את הסופגניות להתפחה וכך ישמרו על צורתן בעת ההעברה לטיגון)

 

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים את  הקמח, הביצים והסוכר.

2. מוסיפים את החלב ומערבלים כ-5 דקות. מוסיפים את החמאה המומסת, הברנדי, גרידת הלימון ותמצית הווניל וממשיכים לערבל כ-2 דקות. מוסיפים את המלח ומערבלים עד לקבלת בצק רך ודביק.

3. מקמחים מעט את הידיים ומעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעתיים עד שלוש שעות, או עד להכפלת הנפח.

4. הכנת מילוי הבננות: ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את הבננות, בוזקים מעט קינמון ומטגנים כדקה. מסירים מהלהבה ומעבירים למסננת לצינון.

5.לאחר התפיחה מניחים את קוביות הבננה מעל הבצק ולשים מעט עד להטמעתן בתוך הבצק.

6. מחלקים את הבצק לכ-40 כדורים. פותחים כל כדור במרכז, מניחים שתי פרוסות בננה ומגלגלים.

7. מניחים את הכדורים על ריבועי הפרגמנט, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שוב כ-40 דקות.

8. מחממים שמן לטיגון עמוק. מטגנים את הסופגניות כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה, מוציאים לנייר סופג, מצננים מעט וממלאים בריבת חלב. לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר.

 

חנוכה שמח!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

סטטיסטיקה
מספר כניסות לבלוג מה - 08/2010
1,509,460
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל silvik123 אלא אם צויין אחרת