44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

SHOP&MORE

מה משותף לברילה אלפרו ומאסטר שף? כנסו לגלות יהיה טעים.

מה משותף לברילה אלפרו ומאסטר שף?  כנסו לגלות יהיה ...

השבוע פגשנו את שלושתם במתחם מבשלים חוויה שבראשל"צ לסדנת מרקי חורף עם השף יניב פרטוש.

זה היה ערב של מרקים מצויינים שקיבלו שדרוג מפתיע  עם הקרוטונים של מאסטר שף ,שמנת האורז של אלפרו והפסטות המיוחדות של ברילה כמו גם הטיפים הנהדרים של יניב שניצח  על כל הערב  בחינניות ובמקצועיות.

אני הולכת לספר לכם איך הכל משתלב למרקים נפלאים ,אני מבטיחה שברגע שתסיימו לקרא כאן אתם כבר  במטבח שמים סיר על האש 

"ברילה" מביאה אלינו החורף במהדורה מוגבלת  פתיתים של פסטה שיתיישבו בול  במרקי החורף, ברילה מייצרת פסטה מעולה כבר 135 שנה , הצמד החדש עשוי מ100% חיטת דורום לטעם ולשמירה על האיכות המוכרת של ברילה, אז תכירו, פסטה מיסטה כל כולה נוצרה למרק, וזאת כאשר אנשי נאפולי רצו לשדרג עוד יותר את המרק שלהם, רק שהפסטה הצליחה כל כך שהפכה  לפסטה "בזכות " עצמה. וכך הפכה לפסטה מספר 54, אטריות רחבות ,צרות,מסולסלות וצינוריות , כאן הן השתלבו מצויין במרק מינסטרונה  עשיר- עם ירקות קלויים על האש, וצנצנת רוטב עגבניות של ברילה שיניב מסביר שזה אפילו מומלץ להשתמש ברוטב מצנצנת , לא רק שזה לא פוגם בטעם להיפך, כמובן שבודקים שמדובר ברוטב משובח .

הפסטה השניה היא "דיטליני ריגטי" , מדובר בפתיתים עדינים של צינורות חלולים , מזכירה אצבעון קטן ,כזה שמשתמשים בו לתפירה, היתרון שלה שהיא נשארת קטנה  גם אחרי שמבשלים אותה. גם היא הגיעה מנאפולי וזכתה לשם פסטה מספר 47. יניב בחר להשתמש בה כתוספת למרק לימון לבנוני .

הנה כאן קערה מבושלת של פסטה מיסטה, יניב ממליץ להכין את האטריות למרק רק אם מתכוונים לאכול אותם מייד, לפסטה יש נטייה לתפוח ואנחנו רוצים לשמור על הצורה היפה שלה במרק שלנו נכון?

גם המיסטה וגם הדיטליני ריגטי נמכרות באריזה של 500 גרם, המחיר לאריזה בין 7.9 ש"ח- ל 9 ש"ח

כשר? בוודאי  בד"צ מנצ'סטר,הרב לוינגר ואישור הרבנות הראשית.

איפה משיגים? בכל רשתות השיווק, והזדרזו..עד גמר המלאי- מהדורת חורף

ירקות קלויים יש, פסטה  מיסטה מבושלת יש, יניב יש, יש מרק מינסטרונה..

מרק המינסטרונה  על האש,יניב אומר לכל בשלני העוף למינהם קבלו משהו על ירק, ירק עלים מוסיפים רק בשלוש הדקות האחרונות של הבישול,אפילו כבו את הגז ורק אחר כך תוסיפו את הירק, רותי פוזי חושבת אחרת, ויניב אומר "אין בבישול נכון או לא נכון" כולם צודקים, יניב אומר שתמיד עדיף לבשל עם מים קרים,ואז לאט לאט להרתיח,ההגיון כאן שכאשר הירקות במים קרים הטעמים יוצאים לאט לאט החוצה.

והנה הוא בצלחת -תראו איך ה"מיסטה" משתלבת יפה  במרק המינסטרונה. אז מה אתם אומרים ? כמה עלי בזיליקום טריים ופרמזן -אליפות!

מרק הלימון הלבנוני  מוכן , מרק עם שורשים ,סלרי,בצל ירוק,נענע ,לימונים טריים סחוטים,שום  בתוספת פסטה דילטיני ריגטי  שמשתלבת נפלא במרק הלימוני הזה, , זוכרים קטנים חמודים טעימים  ולא מתנפחים.

יניב מלמד אותנו במרק הלימון המיוחד הזה את טריק השום, תרשמו.. המון שמן במחבת, טיגון של שיני שום ו..לשפוך בבת אחת למרק הלימון, איזה ניחוח ואיזה טעם,אל תשכחו להגיש עם פתיתי פסטה ריגטי-מושלם

אנחנו בעניין של מרקים היום, ומה הולך מצויין עם מרקים? קרוטונים! 

הכינונו מראש..קרוטונים  פריכים וקראנצ'ים מסדרת הקרוטונים למרק של מאסטר שף, מיני קרוטונים בתיבול פפריקה עדין, ומיני קרוטונים בתיבול שום,בצל ונגיעות פטרוזילה.

יניב גאה לאמר שסדרת מאסטר שף צמחה ממש כאן במבשלים חוויה, כאן זה בית הגידול של הסדרה המצויינת הזו, יש לנו קעריות קטנות של קרוטונים ,ואיזה כיף לנשנש אותם עוד לפני שהמרק מוכן- חבר'ה תשאירו משהו למרק..

הקרוטונים למרק מטוגנים קלות כך הם אוטמים את הטעמים בפנים ולא מתנפחים ומתפרקים במרק, אפשר לאמר שהם שומרים על אישיות משלהם גם במרק רותח..הם קראנצ'ים להפליא ויניב בחר לשלב אותם עם מרק בצל נהדר ומרק אפונה "סאן ג'רמיין" שיניב מתחבר אליו הכי הרבה.

הקרוטונים אגב מתאימים לכל סוגי המרקים אפילו מרק צח פשוט הם משדרגים בטעם ופריכות.

מגיעים באריזה של 350 גרם, ומחירם המומלץ 19.49 ש"ח

כשרות? בוודאי   חתם סופר

הכן משיגים? בכל רשתות השיווק וחנויות מובחרות.

למותג הקולינארי "מאסטר שף" יש עוד כמה דברים טובים להציע , קרוטונים אפויים לסלט, שבבי בצל ועוד..חשוב לציין שכל מוצרי מאסטר שף מיוצרים כאן בישראל  והם  כאן כדי להוסיף לארוחה שלנו יחודיות וטעם.

למרק הבצל הוסיף יניב קרוטונים של שום ונגיעות פטרוזילה של "מאסטר שף" , יש כאן יין לבן, 4 בצלים פרוסים לטבעות,חמאה ,קמח,מלח פלפל סוכר, טימין טרי,ועלי דפנה ופלפל אנגלי, לעלה הדפנה ולפלפל האנגלי יש טעם אוממי מסביר יניב שזה בשפת העם "מעצים טעמים" , לציר המרק השתמש יניב בשבבי הבצל של מאסטר שף להשגת ציר מושלם.

והמרק שיניב הכי אוהב, מרק סאן ג'רמיין, זה מרק אפונה שהוא מרק חורף נטו, הוא קלאסי,מוגש בסוף עם קרוטונים, והמילה "מנחם" מתאימה פה כל כך.. על מרק האפונה בחר יניב להוסיף קרוטונים בתיבול פפריקה עדין מסדרת "מאסטר שף". תראו כמה הוא סמיך וקרמי, מנחם אמרנו..

ואחרון חביב , חביב עליי בהחלט..במיוחד מאז נפרדתי בידידות מחלב הפרה בכללי, "אלפרו" יש חלב במיני טעמים, יש שמנת לבישול, יש מעדנים ועכשיו יש  "שמנת אורז לבישול ואפיה" וכל זה רק 8% שומן 

השמנת מהווה אלטרנטיבה טעימה, ובריאה לבישול ואפיה של רטבים,פסות,מרקים, מאפים בלי טיפת חלב או שמנת. לרגישים ללקטוז זו בשורה של ממש.

הוא מבוסס על אורז, 96 קלוריות בלבד ל100 גרם שמנת, הוא פרווה ומכיל  שמן חמניות. ואין בו כולסטרול .

מחירו המומלץ 9.90 ש"ח ל אריזת 250 גרם.

כשר? כמובן  בית יוסף,בד"צ אנטוורפן, והרבנות הראשית.

משיגים ברשתות השיווק ובחנויות מובחרות.

יניב אומר שאין בעיה לבשל את שמנת האלפרו מההתחלה , הוא לא מתפרק בבישול גם לא לפעמים..אפשר בקלות להחליף את השמנת , יש שמנת של 5% בלבד, יניב מבטיח שלא תבדילו בטעם אם זו שמנת חלבית או אלפרו.

כל בחורה בבני ברק מכירה את סוד ה "אלפרו"..מספר לנו יניב, מה הפלא, גם פרווה וגם אפקט שמנת רגילה רק בלי הכולסטרול והשומן.

אני בחרתי לנסות  בבית  עם דג סלמון שאפיתי בתנור -ברור  שיצא נפלא , אפילו הסקפטים חובבי השמנת עתירת הקלוריות לא הבחינו בהבדל- מילה שלי.

מלח גס,שיני שום,מעט שמן זית, טבעות בצל ירוק פלפל לבן שמנת אלפרו 5% ויאללה לתנור.

אז איזה מרקים  בחר יניב לבשל עם שמנת  אלפרו?  מרק ערמונים מדהים עם שמנת אלפרו 5%,  בסוף השבוע בסופר הצטיידתי בערמונים, כן, ככה זה היה טעים..

מרק ערמונים נפלא  מעודן בטעם אגוזי, עם בטטה,סלרי,גזר ובצל,מלח,קארי וסוכר שמנת אלפרו 5% כמובן שמוסיפים אחרי שהתבשל ונטחן ואגוזי פאקן מסוכרים למעלה. כל מה שאני יאמר על המרק הזה לא ימחיש את הטעם הנפלא שלו, פשוט קומו ותכינו- 20 דקות על האש..

למרק יש צבע חום נהדר ואפשר להגיש אותו בכוסות קפה 

השמנת של אלפרו מצויינת לטבעונים,לרגישים לגלוטן ולאלו שסופרים קלוריות..אה, ולכל הבשלניות מבני ברק שגילו את סוד האלפרו..

למרק הארטישוק הירושלמי, או כמו שאמא שלי קוראת לו "בטטה קסבייה", השתמש יניב בשמנת אורז של אלפרו , יש במרק הקטיפתי הזה חצי קילו ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לקוביות, כרישה,שיני שום,גבעול סלרי,עלי דפנה ופלפל אנגלי,וכמובן שמן זית ושמנת אלפרו אורז (50 מ"ל במרק)

במרכז המרק מניחים כדור פסטו שנעשה עם עשבי תיבול- אין לי מילים לתאר את הטעם פשוט מושלם.

 

היה לנו טעים ועוד איך..

ברילה   אלפרו   

שיהיה לכם חורף חמים נעים וטעים 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

סטטיסטיקה
מספר כניסות לבלוג מה - 08/2010
1,486,189
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל silvik123 אלא אם צויין אחרת