88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

קיורטוש קולאץ

20/11/2014
קיורטוש קולאץ

 

 

 

 

 

הבן שלי,  שאל אותי לפני די הרבה זמן,

אמא, איך זה שעוד לא הכנת קיורטוש, 

זה מאפה כל כך טעים,

 אני מת עליו.

 שמעתי, הפנמתי, ולקח לי זמן להבין איך לגשת לזה.

 קראתי מתכונים, קיבלתי הצעות שונות לאופן ההכנה,

הורדתי מהאינטרנט,  כמה מהם לאוסף הפרטי  שלי,

הייתי צריכה טריגר, מוד, חשק...

והחלטתי  להכין   בפעם הראשונה, לפי המתכון של קרין גורן, אותו ואת אופן ההכנה המפורט , ראיתי בטלויזיה

  היא פתרה לי את הבעיה, על מה מגלגלים , אין לי גלילי מתכת כמו בקונדיטוריות, מצאתי כל מיני הצעות , ואימצתי את זאת.

היא פשוט נהדרת, כל כך מפשטת, וכל כך מדויקת, שמיד ניגשתי לעבודת איסוף הגלילים

עליהם מגלגלים את רצועות הבצק, עם או בלי מילית.

ואת כל זה אביא להלן,

 הגלילים נמצאים בכל מטבח, אוספים  מבעוד מועד גלילי  קרטון  פנימיים , של נייר מגבת שנגמר, גלילים של רדיד אלומיניום , ניילון נצמד, בקיצור הבנתם...

 אם הגליל ארוך מדי, חותכים בסכין את העודף,  ומתאימים  לאורך התבנית פחות 1 ס"מ, כדי שישב טוב בתוכה.

את הגליל עוטפים בנייר אפיה, ואת הקצוות  של הנייר דוחפים בחלל שמשני צידי הגליל , וזה מחזיק,

קוטר הארובה, בהתאם לקוטר הגליל.  גליל בעל קוטר רחב  יתן לנו  ארובה  רחבה גם בקיורטוש, וההפך, שניהם טעימים באותה מידה,

לחילופין:  להצמיד זו אל זו שתי פחיות בירה (ריקות ושטופות מתוכנן!!!)  לעטוף אותן ברדיד אלומיניום, לסגור בצדדים,  ולהמשיך כנ"ל.

 

 

 

 

מגלגלים נחשי בצק ארוכים , אותם מלפפים על הגליל  במרווחים קטנים. אם נקרע הבצק, מחברים ומדביקים וממשיכים עד הקצה 

 

במקור מציעים לשים את חומרי הציפוי בצלחת שטוחה, ולגלגל בהם את העוגות המוכנות והמצופות בסירופ סוכר, אחרי האפיה.

כאן שיניתי לפי טעמי, מכיון שהקיורטוש  ארוך מהצלחת, ובאמצע לא נדבק הציפוי, 

 

 פיזרתי על משטח העבודה סוכר ואגוזים,, וגילגלתי בהם את  גלילי הבצק,  לפני האפיה דוקא.

בזמן הגלגול בחומרי הציפוי  המרווחים נסגרים ומקבלים את הצורה הרצויה והאופינית כל כך למאפה האהוב הזה.

 

לפני אפיה: *את הבצק המלופף על הגליל מורחים בשמן לפני הציפוי מכל צדדיו

 

 מכניסים לתנור מחומם מראש ל - 180-190 מעלות עד שמזהיב.

מוציאים את הגליל מיד, (הקיורטוש שתפח באפיה, נפרד בקלות) 

יאמי...

 

הנסיינים אהבו, יצא  מעולהwink

 

 

מצרכים לבצק:

1/2 ק"ג קמח

1/2 שקית שימרית,

1/2 שקית משפר אפיה,(או אבקת אפיה)

 1 ח' 100 גר' חמאה,

3/4 כוס חלב, 180 מל'

2 ביצים שלמות,

1/4 כוס סוכר, 50 גר',

1 שקית סוכר וניל,

 קורט מלח,

קליפה מ-1/2 לימון,

תרסיס שמן פאם בטעם קנולה.

לציפוי לפני האפיה, :

שמן קנולה להברשה על הבצק 

 

1 כוס סוכר ,

3/4 כוס, פיסטוקים קלויים שבורים גס,

3/4 כוס שקדים מולבניט מרוסקים גס.

 

 מכינים את הבצק ומתפיחים:

בקערת המיקסר מערבבים עם וו לישה,

קמח+שימרית+ משפר אפיה /או אבקת אפיה,

ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר, לקבלת תערובת פושרת. 

מוסיפים לקמח את המחמאה + חלב + ביצים + סוכר +סוכר וניל + קורט מלח וקליפת לימון מגוררת.

מעבדים כ- חמש דקות עד קבלת בצק מבריק ומעט דביק.

מרססים או מורחים במברשת שמן קנולה, למניעת התיבשות, 

מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומניחים לתפיחה עד הכפלת הנפח.

הכנת הגלילים: לפחות שבעה גלילים 

את גלילי הקרטון  עוטפים בנייר אפיה ,

את פחיות הבירה עוטפים ברדיד אלומיניום

מרכיבים ואופים:

מחממים תנור ל חום גבוה, - 180 - 190 מעלות,

חותכים את הבצק לשני חלקים שווים,

?והנה שתי הצעות, אחת בלי מילוי,כמו שהכנתי ורואים בתמונות ,

הצעה שניה עם מילוי שוקולד אגוזים.

?בינתיים מרתיחים סירופ:

3/4 כוס סוכר+3/4 כוס מים + 2-1 כפות מיץ לימון סחוט טרי 3 - 5 דקות בעבוע על להבה נמוכה להסמכת הסירופ

ללא מילית:

יוצרים בידיים  "נקניקים" ארוכים ושמנמנים קצת,

מלפפים אותם בידיים סביב הגליל העטוף בנייר אפיה, באופן שנשאר רווח קטן, (שיסגר אחר כך באפיה, לא לדאוג) את הקצוות 

דוחפים בעדינות מתחת לרצועה המלופפת, בהתחלה ובקצה, אם נקרע,  או נגמר באמצע, פשוט מדביקים בצביטות ומחברים רצועת בצק נוספת. כך 

לכל אורך הגליל.  מגלגלים את הגלילים על משטח עבודה מקומח, כדי לשיטוח קל של הרצועות, לא מתפיחים שוב. 

עם מילית:

מרדדים חצי מכמות הבצק,  למלבן בעובי 1/2 ס"מ,

מורחים 1/2 מרוחבו בממרח שוקולד אגוזים, בנדיבות, 

מקפלים מעל את החצי  השני, 

חותכים בגלגלת פיצה או בסכין חד, רצועות ברוחב 2 ס"מ, 

?מלפפים סביב גלילי הקרטון העטופים בנייר אפיה,  

ממשיכים כנ"ל ובוחרים  להמשך באפשרות הציפוי שתבחרו , לפני/או אחרי האפיה.

?אני מילאתי חלק מהבצק, בתערובת של סוכר ואגוזים ( חומרי הציפוי, ההכנה כנ"ל ).

1.אפשות ציפוי לפני אפיה (כך הכנתי):בעזרת מברשת אפיה, מורחים על  גלילי הבצק   שמן קנולה, ומגלגלים בתערובת סוכר+אגוזים גרוסים גס

מניחים על תבנית תנור שטוחה, מרופדת בנייר אפיה.  שלושה גלילים גדולים לאורך התבנית.

אם הגלילים קטנים מסדרים כ- ארבעה לרוחב התבנית.

אופים בתנור שחומם מראש עד  שתופח ומזהיב יפה, 

מורידים מיד מהגלילים, (יורד בקלות), מורחים בסירופ החם,

מגלגלים בתערובת סוכר ואגוזים 

 2. אפשרות ציפוי אחרי אפיה: את הקיורטוש שהורדנו מהגלילים, מורחים בסירופ החם מכל הצדדים, ומגלגלים בסוכר + תערובת אגוזים גרוסים גס.

 .

 

 

 

 

ומריקה ברומניה מכינה את זה כך

קיורטוש על גריל פחמים

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת