55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

ספרינג רול ויאטנמי עם עוף

21/11/2014

המצרכים :

דפי אורז 

חזה עוף חתוך לרצועות

בצל ירוק

עלי נענע

עלי ריחן

נבטים

עלי חסה עגולה

איטריות שעועית דקות 

עלי כוסברה

רצועות גזר

רצועות אבוקדו

בוטנים קצוצים (לא חייב)

לתיבול העוף:

מעט פלפל שחור

מעט סויה

שמן שומשום או בוטנים (ואפשר בכלל שמן רגיל)

לרוטב:

רוטב דגים מוכן

צ'ילי טרי חתוך לפרוסות

בצל ירוק חתוך לפרוסות

אופן ההכנה:

העוף - מחממים מחבת עם שמן, צולים את רצועות העוף עם הסויה.

איטריות השעועית - מכינים לפי הוראות יצרן: משרים תחילה את הכמות הרצויה במים קרים למשך כמה דקות, לאחר מכן משרים במים רותחים לכמה דקות, עד שהאיטריות מתרככות, מסננים, שוטפים במי ברז ומעבירים לקערה. 

מסדרים את כל המרכיבים בצלוחיות ומתחילים במלאכת הגלגול:

דפי האורז - מכינים צלחת עם מים קרים, טובלים כל דף אורז בנפרד כדקה בצלחת המים, עד שהוא מתרכך. מוציאים מהמים ומניחים על מגבת מטבח נקיה או על קרש חיתוך ומייבשים קלות בעזרת מגבת נייר. 

הרכבת הרול - מסדרים בחלקו התחתון של הדף נבטים, עלי כוסברה, רצועות עוף, עלי חסה, רצועות בצל ירוק, עלי נענע ו/או בזיליקום, איטריות שעועית . ניתן לטפטף מעט רוטב סויה מעל, ולפזר מעט שברי בוטנים. מגלגלים כלפי מעלה וסוגרים. כמובן שלא חייבים להעמיס את הרול בכל מרכיבים, ניתן לשנות, להוסיף ולגוון. אני הכנתי חלק עם אבוקדו, גזר, עם חסה, בלי חסה ועוד. 

מעבירים את הרולים לתבנית הגשה משומנת קלות (דפי האורז דביקים מעט)

מגישים עם רוטב דגים או רוטב סויה. אני הכנתי רוטב שלמדתי בסדנא של אהרוני:

רוטב:

1/4 כוס רוטב סויה

1/4 כוס מיץ לימון

1/4 כוס מירין

1 שן שום כתושה

1 פלפל צ`ילי אדום פרוס

2 בצלים ירוקים כצוצים

1 כף סוכר חום

 

דפי האורז - מסדרים מהעוף והתוספות על דף האורז

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

36 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת