88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מקלות גבינה צהובה וצ'ילי גרוס

מקלות גבינה צהובה וצ'ילי גרוס

אותו בצק, שתי מיליות, אחת מלוחה ופיקנטית משהו,

ושניה מתוקה, קינמונית, ושתיהן פריכות ומתנשנשות ונעלמות במהירות,

תמיד יש במקפיא חבילת בצק עלים, וההכנה פשוטה למדי

ההצלחה גם היא מובטחת,

מקלות בצק עלים גבינה צהובה וצ'ילי גרוס

מוכנים למשלוח...

(כמות המילית המובאת בזה, מיועדת ל 1 ק"ג בצק עלים)

1 ק"ג בצק עלים מרודד ואיכותי, קפוא. רצוי על בסיס חמאה.

250 - 300 גר' גבינה צהובה קשה מגוררת דק, (שמתי קשקואל), אפשר מסוג עמק, (אפשר כמובן להפחית).

צ'ילי גרוס לפיזור,

מי שאוהב מלח גס (לא להגזים בכמות, כי הגבינה מלוחה והבצק לרוב גם מלוח),

אופן הכנה

מפשירים את הבצק מלילה קודם במקרר.

מקמחים קלות משטח עבודה,

*מכינים תבנית תנור גדולה, מרופדת בנייר אפיה.

**מחממים תנור ל- 200 מעלות

פותחים את הבצק באופן שהניילון כלפי מעלה, והבצק מונח על המשטח המקומח .

משתמשים תחילה ב1/2 ח' בצק עלים מרודד, והנותר מחזירים בינתיים למקרר בצורתו המגולגלת.

כך קל יותר לעבוד, כשהבצק קר, הוא אינו נדבק .

מפזרים על הבצק מחצית מהגבינה הצהובה,

​זורים מעט צילי גרוס ,

בשלב הזה אפשר לפזר מעט מלח גס, (אני ויתרתי)

עוברים עם המערוך קלות להידוק המילית על הבצק,​

עושים חתך לכל אורך רצועת הבצק באמצע, ואחר כך,

קיבלנו שתי רצועות ארוכות, אותן חותכים לרצועות בצק ברוחב 1+1/2 - 2 ס"מ לכל האורך,

נוטלים כל פעם רצועת בצק ומסובבים כמו בורג,

מניחים ברווחים בתבנית, עד לסיום, (מתקבלות שתי תבניות תנור).

בשלב הזה אפשר למרוח בלילה מ-

חלמון ביצה + 1/2+1 כפות מים,​לפזר קצח , שומשום

או ללא ציפוי, כמו שאני הכנתי , וכולם אהבו אותם כך טבעי.

ללא ציפוי

הכי טעים סמוך להכנה, באותו יום,
כאשר מתקררים היטב להעביר לכלי אטום,
אני הכנתי אותם בבוקרו של אותו יום, לארוחת מזנון,
הם עמדו במגש על השולחן , עם מנות הפתיחה,
ונחטפו כמו אצבעות בצק עלים עם גבינה צהובה וצ'ילי גרוסwink

פשוטעים!

הצעה נוספת לגיוון (בבקשה לקרוא קודם את כל ההוראות)

בא לכם משהו מתוק? עשו זאת כך:

1/2 ח' בצק עלים מרודד ומופשר, על משטח העבודה המקומח כנ"ל,

מורחים בעזרת מברשת סיליקון, על פני העלה, 30-25 גר' חמאה מומסת, (כ-20 שניות במיקרו), שהתקררה לטמפרטורת החדר.

*מפזרים 1 כוס סוכר לבן /חום בהיר = דמררה, לבחירתכם, (אפשר חצי *חצי ׂ)

לבזוק קינמון, מוסיף המון למי שאוהב, (או בלי),

לקפל את העלה לחצי באורך כשהמילית מכוסה כולה, לבזוק מעט קמח,

לעבור עם המערוך בעדינות, לחיבור והידוק, של הבצק עם המילית, ותוך כדי כך להרחיב אותו לרוחב לפני שקיפלנו לחצי.

**אפשר להוריד מעט סוכר (מכמות הכוס), ולפזר מעל, ולעבור עם המערוך בקלילות , כדי שיצמד לבצק

לחצות את רצועת הבצק בדיוק באמצא לכל האורך, בעזרת סכין חדה,

לחתוך לרצועות רוחב 1+1/2 - 2 ס"מ ולגלגל כבורג,

להניח בתבנית תנור שטוחה וגדולה של התנור מרופדת בנייר אפיה, , במרווחים, כדי לאפשר תפיחה,

לאפות בתנור שחומם מראש ל - 200 מעלות.,

בתיאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת