00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

מרק ירקות עשיר

05/12/2014

מזג האוויר הקר של התקופה האחרונה דרש את המרק הזה....ובכל מקרה אני מעדיף להגיד אחחחחח..... מאשר בררררר...

המרק שלי מלא בירקות וטעמים, הוא משאיר ריח נפלא בבית, טעם מדהים בפה ובריאות...הרבה בריאות 

מצרכים:

3 בצלים קצוצים

3 שיניי שום מעוכות

כוס עדשים ירוקות 

חצי צרור פטרוזיליה בתוך מסננת כדור (אם אין לכם מסננת ראו את הטיפ למטה)

כף גדושה של אבקת מרק

3 עלי דפנה

כפית חווייג` למרק

מעט פלפל אנגלי - לא חובה למי שאין

מעט שמן קנולה

מים רותחים (מהקומקום)

מלח ופלפל

הירקות הטריים הבאים חתוכים לקוביות או עיגולים בגודל של 1 ס"מ:

2 קישואים

3 גזרים

3 שורשי סלרי קטנים

4 שורשי פטרוזיליה

10 גיבעולי סלרי

2 תפוחי אדמה גדולים

1 דלורית           

 אופן ההכנה:

בסיר גדול שמים את כלל הירקות פרט לעדשים וזולפים מעט שמן ומטגנים כשהמכסה סגור כ-10 דקות כשמידי פעם מערבבים.

ממלאים במים רותחים מהקומקום ומוסיפים את התבלינים, מערבבים, מוסיפים את העדשים ומערבבים.

על הירקות מניחים את עלי הפטרוזיליה בתוך המסננת כדור (למי שאין כדור מסננת, שיסתכל בטיפ למטה...) ומכניסים לסיר גם את עלי הדפנה.

מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ-40 דקות (המדד שלי לכך שהמרק מוכן זה הגזר, הדלורית וראש הסלרי, כששלושתם רכים אז המרק מוכן...

מה עושים אם אין מסננת כדור?

בשוק - סופר - ירקניה, בוחר את שורשי הפטרוזיליה עם הגבעולים, קוטמים את הראש ושוטפים טוב כדי להוריד את החול, מכניסים ראש קטום אחד או שתי ראשים לסיר (תלוי בכמות הגבעולים).

הרבה בריאות לכולנו....בתיאבון 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת