11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת גבינה לימונית עם פירורים מעל

עוגת גבינה לימונית עם פירורים מעל

 

 

 

 

 

עוגה גבוהה ורכה כענן, טעם הלימון עדין ומוסיף לטעם.

 

 

 

 

 

מצרכים:

לבצק:

2 כוסות קמח תופח,

2 חלמונים (צהובים),

200 גר' חמאה רכה,

1/2 כוס סוכר,

1 כף קליפת לימון מגורדת דק

למילית:

2 מיכלי גבינה לבנה 9% (500 גר'),

3/4 כוס סוכר,

2 גביעי שמנת חמוצה בטעם של פעם,

1 כף קליפת לימון מגוררת דק,

2 מיכלי שמנת מתוקה 38%

3 כפות סוכר,

אופן הכנה:

מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים לבצק חלק.

מחלקים ל 2/3 ו -1/3

1/3 הבצק שמיועד לפירורים משטחים על תבנית בגודל 20/30 ס"מ משומנת, או על נייר אפיה

2/3 הבצק לתחתית העוגה משטחים על תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ מרופדת בנייר אפיה משומן קלות בחמאה.

מחממים תנור ל- 180-200 מעלות אופים בטורבו את שתי התבניות עד שהבצק מזהיב. מצננים היטב.

לפורר את בצק הפירורים בידיים, להעביר לכלי אטום לשמירת פריכות.

הכנת המילית:

מקציפים שמנת מתוקה עם 3 כפות סוכר עד לקבלת קצפת יציבה, מעבירים למקרר בקערה נפרדת.

מערבבים בקערת המיקסר גבינה 500 גר' + 3/4 כןס סוכר,, מוסיפים תוך כדי הקצפה שמנת חמוצה, מוסיפים את קליפת הלימון המגוררת,

ומערבבים.

מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה, עד שמתקבלת תערובת אחידה, ויוצקים על תחתית הבצק בתבנית העגולה.

מכסים בניילון נצמד, ומכניסים למקרר ל-12 שעות/לילה, ליצוב מלא.

לפני ההגשה, מפזרים על העוגה, או רק על חלק ממנה שרוצים להגיש את הפירורים הפריכים.

הערה: אם שמים את כל הפירורים על העוגה במקרר, הם סופחים לחות, ומאבדים מפריכותם.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לא רק לשבועות

לקט עוגות גבינה מהבלוג שלי

עוגת גבינה פירורים:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2535226

עוגת גבינה מסקרפונה

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2535300

שבועות / עוגת הגבינה שלי

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=386083

 

 

קישורים למאכלי גבינה נוספים:

מקלות גבינה צהובה וצ'ילי גרוס

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=4922894

בריוש פסטו גבינות

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=5218071

שבלולי גבינות וירקות

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=5218075

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת