00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים פה

אורז עם פטריות

תבשיל קלאסי וקל להכנה של אורז עם פטריות.

הפטריות המיובשות נותנות טעם וריח מיוחדים לאורז. במתכון הזה צריך להשתמש ביותר מים מהרגיל כי הפטריות סופחות נוזלים.

המצרכים הדרושים:

  1. 2 כוסות אורז ארוך (רצוי בסמטי. פרסי גם טוב)
  2. בצל בינוני קצוץ דק
  3. שמן זית לטיגון (שתיים - שלוש כפות)
  4. 3.5 כוסות מים
  5. 5-6 פטריות מיובשות
  6. 5-6 פטריות שמפיניון טריות בגודל בינוני (אפשר להחליף גם בפטריות חורש, אני מעדיף את השמפיניון)
  7. כפית מלח

 

אופן ההכנה:

  1. משרים את הפטריות המיובשות בכוס מים רותחים לעשר דקות
  2. מסננים את הפטריות - שומרים את מי הבישול המסוננים
  3. קוצצים את הפטריות המיובשות והפטריות הטריות לקוביות קטנות
  4. מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שמזהיב
  5. מוסיפים את הפטריות הקצוצות וממשיכים לטגן עוד כחמש דקות תוך ערבוב
  6. מוסיפים את האורז והמלח ומטגנים במשך 2-3 דקות תוך כדי ערבוב (לשים לב שהאורז לא נשרף!)
  7. מוסיפים את המים המסוננים מהשריית הפטריות ועוד 4 כוסות מים ומביאים לרתיחה
  8. מעבירים לאש קטנה - הכי קטנה שאפשרית - ומבשלים כ-25 דקות בלי לפתוח את הסיר
  9. מחכים עוד 5 דקות אחרי שמכבים את האש בלי לפתוח את הסיר

 

בתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מתכוניםפה אלא אם צויין אחרת