44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

SHOP&MORE

"סאפורי" מסעדה איטלקית מרגשת בקרן היסוד 38 ירושלים

"סאפורי" מסעדה איטלקית מרגשת  בקרן היסוד 38 ירושלי...

בשבוע שעבר עלינו לירושלים ל"סאפורי" מעבר לכביש רואים את תחנת הקמח של מונטיפיורי , ובפנים איטליה. משה פרץ היזם והבעלים של סאפורי שנפתחה רק לפני כחודשיים מאוד מחובר למקום החדש שלו, ונראה שכל פריט ופריט שנמצא כאן בסאפורי  ממש לא במקרה, משה פרץ הוא גם הבעלים של רולדין שבמתחם ממילא,אבל לסאפורי יש לו חיבור מיוחד.

ירושלמים ותיקים בטח זוכרים את איטליה הקטנה ששכנה כאן  26 שנים , מסורת של ממש, באיזה שהוא שלב הפכה למסעדה איטלקית בשרית כשרה, אך מה לעשות איטלקית בלי איזה פרמזן משובח משולב במנות לא הולך, לפני כשמונה שנים ישב כאן משה מבת ים  עם בת זוגו  הירושלמית שלימים תהיה אשתו, משה היה כל כך מוקסם מהמקום ומהאווירה ופשוט חיכה להזדמנות להפוך את המקום הזה למה שהוא היום, כבר חודשיים ש"סאפורי" מגישה מנות איטלקיות ולא רק, אגב, את השם "סאפורי" בחרה אשתו של משה, ופירוש השם "סאפורי" באיטלקית זה "טעמים" , כן, והשם כל כך מתאים.

כבר בכניסה למסעדה  למסעדה מרגישים איטליה, הפריטים המקסימים, המפות המשובצות באדום לבן, היינות שעל הקירות, יינות של יקבים ישראלים מהסביבה ואפילו יין בבקבוק כחול איטלקי למהדרין. יש טאבון שיובא מאיטליה בו נאפים לחמים  פיצות ופוקצ'ות  חמות, מטבלים נהדרים  פסטו,עדבניות ומטבל פטרוזילה מיוחד, הכל משתלב מעולה על הלחם האיטלקי שנאפה כאן במקום, והמוסיקה? איטליה, פשוט תענוג ,דמיינו עצמכם ברומא, ארוס רמזוטי מתנגן ברקע ואני שואלת את משה מי אחראי ..הוא מספר שהקרדיט שייך לחבר טוב מוטי להב, אתם בטח מכירים מהמירוץ למיליון, משה ביקש ומוטי ארגן יופי של מוסיקה .

על המנות המוגשות בסאפורי אחראי השף ניקולאי קוזלוב , משה  דאג להביא את ניקולאי למטבח החדש של סאפורי, ניקולאי צבר ניסיון במסעדות ירושלמיות מוכרות, כאן בסאפרי הוא מוציא תחת ידיו מנות איטלקיות מסורתיות אבל גם נגיעות של מטבח צרפתי, אסייאתי, הודי ועכשווי.

בנתיים מגיע זוג לחגוג יום הולדת, חברים, משפחה, כולם זוכים ליחס אישי ממשה שנהנה בעצמו להגיש מנות מפנקות לשולחן, כשמשה מדבר על איטליה הוא זורח, ארץ המגף חביבה עליו מאוד ומשה מתענג על הביקורים שם.

למנה ראשונה בחרנו ב"פולנטה" -מנה של תירס רכה, על מצע פטריית פרטובלו צלויה ומעל ביצה עלומה  שעל ידי נקישה פותחת נהר צהוב זולג על הפולנטה כשמסביב אספרגוס חלוט רוטב הולנדייז ובזיליקום.

ארנצ'יני -כדורי אורז ובפנים גבינה לוהטת -מעדן

אנחנו מתכבדים בשתי כוסות לימונצ'לו מעולה

והמנות העיקריות מגיעות, אני בחרתי בדג מוסר על מצע קרם אפונה,עגבניות שרי צלויות רוטב שקדים ואספרגוס-מנה פשוט נהדרת.

רביולי גבינות עם זוקיני צלוי ברוטב שמנת ושקדים.

תמונה עם משה וסיור קטן בסאפורי, 

התיבות האלו מאיטליה אני שואלת? תתפלאי , משה אומר דווקא אותן מצאתי באלנבי בת"א .

בסאפורי 100 מקומות ישיבה ואוכל כשר, התפריט חלבי ככה שהקינוחים והקפה בסוף ללא פשרות..

יש כאן אוסף פריטים  מקסים

זה בקבוק יין נתזים מעודן שמיובא מאיטליה, היינן יהודי מאיטליה, הבקבוק כחול ועליו תווית עם מפה של ארץ המגף, היין האיטלקי מוגש לצד יינות מיקבים ישראלים, פסגות דלתון וטוליפ אם זכרתי נכון..

 אווירה של אירופה בירושלים

הטאבון האיטלקי של סאפורי -אפשר לראות מקרוב איך יוצאים ממנו מאפים משגעים

עץ , יין ומפות משובצות.

חשבתם שתלכו בלי קינוח? לא בסאפורי

מאפה קרמל ותפוחים  מיוחד עם גלידה ומלא פירות יער כמו שאני אוהבת, תצטיידו בסכין ומזלג..

מוס שוקולד משובח וקצפת עם טוויסט שמגיע בצורת בזיק מלח וגרגרי פלפל על הקצפת, תנסו תבינו.

 סיפרתי לכם שיש בסאפורי  ארוחות בוקר מיוחדות?

ודליקטסים לקחת הביתה?

שטח של 200 מטר בהשקעה של שני מיליון שקל,  פיצות, פסטות, דגים סלטים ,קינוחים מפתיעים,  לזניה, רביולי, מעדנים ודליקטסים לקחת הביתה, מטבח איטלקי במיטבו.

עכשיו אפשר לצאת לאוויר הלילה  הירושלמי ולהנות מנוף מדהים ורומנטי.

קרן היסוד 38 ירושלים

א-ה מ 9:00 בבוקר עד 24:00

בשישי מ 9:00 בבוקר עד שעתיים לפני כניסת השבת

במוצ"ש  מצאת השבת עד 24:00

 02-5617638

תהנו!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

סטטיסטיקה
מספר כניסות לבלוג מה - 08/2010
1,486,189
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל silvik123 אלא אם צויין אחרת