66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

עוגת ספירלה שכבות קרם לוטוס ושוקולד

עוגת ספירלה שכבות קרם לוטוס ושוקולד

בס"ד

 
עוגת שחיתות נפלאה שכל ביס בה מרגיש כתאווה.
העוגה טעימה עוד יותר כשהיא חמה.
לערכים תזונתיים כנסו ל- http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/6165
 
 
 
המצרכים לעוגת ספירלה:
 
 5 ביצים שלמות
1 שקית סוכר וניל
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1/2-3/4 כוס מים
100 גרם שוקולד 
1 כף שמן
 
למלית:
 
1 כוס ממרח לוטוס
 
לקרם:
 
100 גרם שוקולד מריר
3 כפות גדושות קקאו
6 כפות גדושות סוכר
1/2 כוס מים
 
אופן הכנת העוגה:
 
- בקערת המיקסר לשים את הביצים השלמות וסוכר הווניל ולהקציף עד שהקצף מתחיל לעלות.
- להוסיף את הסוכר בכמה פעמים ולהקציף 5-7 דקות עד לקבלת קצף תפוח ואוורירי.
- בקערה לערבב את הקמח ואבקת האפיה.
- להנמיך את המיקסר ולהוסיף את השמן.
- להוסיף לסירוגין את תערובת הקמח והמים עד לקבלת בלילה אחידה.
- לשפוך 3/4 מתערובת העוגה לקערה אחרת.
- להמיס במיקרוגל את השוקולד וכף השמן.
- להוסיף את השוקולד לקערה עם רבע תערובת העוגה.
- לשמן תבנית עגולה מס' 26/28.
- להניח במרכז התבנית מצקת גדושה מתערובת העוגה הלבנה.
- במרכזה להניח מצקת מתערובת העוגה השוקולדית.
- וכך חוזר חלילה עד לסיום התערובת.
- לאפות בחום של 180 מעלות בתנור שחומם מראש 35-40 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.לקרר היטב.
- לחצות את העוגה לשנים .
- להמיס במיקרו את ממרח הלוטוס.
- להמיס בסיר קטן את כל מצרכי הקרם.
- להניח בתבנית את אחד מחלקי העוגה.
- למרוח עליו את ממרח הלוטוס וליישר.
- להניח את חלק העוגה השני ומעליו למרוח את קרם השוקולד.
 
- אין צורך בקירור במקרר.
- העוגה טעימה עוד יותר לאחר חימום קל.
- תוספת של הבת שלי לפרוס פרוסות בננה מעל ולחמם את העוגה.
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת