00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

פילאף אורז - אורז עם גזר, שעועית שחורה וחמוציות

 

 

 

 

 

פילאף בוכרי עם טוויסט קטן לטעם עשיר יותר. במקום גזר מגורד כנהוג, העדפתי לחתוך לקוביות

והוספתי חמוציות ושעועית שחורה. ניגוד הטעמים המתגלגל בפה פשוט נפלא. אני בעד :-)


 

2 כוסות אורז בסמטי / יסמין
1/2 כוס שעועית שחורה (מושרית לילה קודם)
2  כפיות מלח
1/2 כוס חמוציות
שמן תירס
3 בצלים גדולים קצוצים
פלפל ומלח,
1/4 כפית הל טחון
1/4 כפית קינמון
2 גזרים גדולים חתוכים
1/2 ראש שום


נתחיל עם בישול השעועית. אחרי השרייה וסינון להעביר לסיר קטן ולהביא לרתיחה. להנמיך אש,
לכסות את הסיר חלקית ולבשל  כשעה. אם חסר מים, מוסיפים.  אם נוצר קצף, מוציאים אותו. 
ממשיכים לבשל עד רך.

 

***תמיד כדאי לבשל יותר ולשמור במקרר למתכונים אחרים.
 

***ניתן להשתמש בשעועית מוכנה לקיצור הדרך.

 

 

 

 

לשטוף את האורז עד שהמים בהירים ונקיים. מניחים את האורז בקערה עם 1 כפית מלח ויוצקים מעל
מים רותחים עד כיסוי מלא. מערבבים ומניחים לכשעה.

מסננים. מערבבים עם החמוציות.

לחמם כ 4 כפות שמן בסיר גדול, לטגן את הבצל עד ריכוך. להוסיף מעל שעועית, לתבל במלח ופלפל.
לבשל מעט תוך ערבוב וליצור שכבה אחידה. להוסיף מעל את הגזר ואת ההל. לא לערבב.
לפזר מעל את הקינמון.

 

להוסיף מעל את האורז והחמוציות ולהדק היטב. לדחוף חצי ראש שום במרכז הסיר.


להניח מגבת עבה מעל הסיר. לכסות במכסה ולהניח את קצוות המגבת על המכסה. לבשל כשעתיים
על אש נמוכה.  אחרי כשעה לבדוק את האורז. אם נראה לכם יבש הוסיפו מעל כחצי כוס.

כשהאורז מוכן להעביר בעדינות שכבה מעל שכבה לצלחת הגשה.


יאמי.


אלינוער

 

              פרטים ושאר ירקות - בהמשך.........

 

 


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת