00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכלים טעים

צ'ייז סטיקס

המצרכים:

לבצק:

1/2 ק"ג קמח לחם

1.5 כפות סוכר

1/4 כוס שמן זית 

1 כף שמרים יבשים

1 כוס מים מעט חמימים

קורט מלח

 

למלית:

תערובת גבינות צהובות, מגוררות (עמק, פרמזן, מוצרלה)

רוטב עגבניות (עדיף ביתי) - ראו מתכון בסוף

 

אופן ההכנה:

 

1. שמים בקערה את הקמח, מוסיפים סוכר ושמרים ומבליעים לתוך הקמח. יוצרים גומה ומוסיפים שמן ומתחילים לערבב (במיקסר או ידנית) תוך הוספה הדרגתית של המים. אם יש צורך מוסיפים עוד קצת מים. לפני שזה לגמרי אחיד מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש. סה"כ לשים כ-9 דק'. 

2. משמנים את את עיגול הבצק שנוצר ושמים בקערה נקיה. מכסים בשקית ונותנים לבצק לתפוח במקום חמים כשעה - שעה וחצי עד שמכפיל את נפחו.

3. מעבירים הבצק למשטח מקומח, חובטים להוצאת האוויר. לוקחים נתח מהבצק ומרדדים למלבן דק.

4. מפזרים על מחצית הבצק קצת גבינה. סוגרים את החלק ללא מילוי על החלק עם המילוי. מפזרים שוב גבינה רק על מחצית הבצק ושוב סוגרים. מרדדים קצת. חותכים רצועות מהבצק, ומלפפים כמו בורג. מועכים קצת. מורחים למעלה רוטב עגבניות ומפזרים עוד קצת גבינה.

5. שמים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כ-1/2 שעה.

6. אופים בתנור שחומם מראש כ-15 דק' בחום 180 מעלות, תחילה בחלק התחתון של התנור ואז בעליון.

 

רוטב עגבניות:

מצרכים:

1 כף רסק עגבניות

3 כפות רסק עגבניות (אני אוהבת של יכין עם תוספת בזיליקום)

1 כף שמן זית

קצת סוכר

קצת מלח

קצת פלפל שחור גרוס/טחון

1/2 קוביית עשבי תיבול איטלקיים

1 שן שום כתושה (גדולה).

 

אופן ההכנה:

שמים בסיר קטן את כל החומרים ומערבבים היטב. מבשלים כמה דקות עד שמבעבע. מצננים.

 

בתאבון

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל niritcohen5 אלא אם צויין אחרת