00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של ממן

קוד חופשי

הבלוג של ממן

מה בן-אדם צריך?" הכריזה יום אחד, אחרי הכפית הראשונה של המנה האחרונה. "לא הרבה: משהו מתוק לאכול, וסיפור לספר, וזמן ומקום, וגלדיולות באגרטל, ושני חברים, ושני ראשי הרים, על האחד לעמוד ועל השני להביט. ושתי עיניים לבדוק בהן את השמיים ולחכות."  - מאיר שלו מתוך יונה ונער.

קוד חופשי

טבית

אם יש עונה שאני אוהבת, זאת החורף. להתרכבל בפוך, לשמוע את הגשם מבחוץ, רק שבמקום כוס שוקו חם, אני מעדיפה טבית.

כן, טבית. החמין של העיראקים. כל שבת, המשפחה יושבת סביב השולחן, כבר ב-10 בבוקר, מחכים למעדן- מעדן הזה.

ביום שישי בלילה, מי שנמצא לא נרדם, הריחות מגיעים לכל חלק בבית. ובתורות, כל אחד הולך לטעום.

המתכון הזה הוא של ננה, סבתא רבה שלי. הוא הועבר לסבתא שלי ועכשיו הוא בידיים שלי.  ורק בגלל שאני כזאת נחמדה ומתחשבת, החלטתי להעביר אותו גם אליכם...

 

טבית עיראקית אורגינל:

מרכיבים:

1 בצל גדול קצוץ בינוני

1 קילו אורז

6 כפות שמן

1 עוף שלם בינוני

1/2 2 כוסות מים חמים

(פלוס 2 כוסות למשך הלילה)

100 גרם רסק עגבניות (קופסא קטנה)

4-5 ביצים 

תבלינים:

מלח פלפל

פפריקה אדומה מתוקה

כורכום

צ`ילי גרוס

מרק עוף

בהרת

אופן ההכנה:

1. בסיר שמים 6 כפות שמן, מכניסים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שנהיה זהוב.

2. מוסיפים את האורז לבצל ומוסיפים את התבלינים: 2 כפות פפריקה אדומה מתוקה, כפית כורכום, חצי כפית פלפל שחור, כף מלח, רבע כפית צ`ילי גרוס, חצי כפית בהרת, 2 כפות מרק עוף ורסק עגבניות.

3. לאחר שתיבלנו את האורז, מוסיפים לתוך הסיר כ-1/2 2 כוסות מים חמים. מוסיפים את העוף השלם, ומכסים ברוטב. מוסיפים מעל את הביצים. 

4. מניחים על פלטת שבת או לחילופין מכניסים לתנור על חום של 100 מעלות, למשך כל הלילה.

בלילה בודקים אם צריך להוסיף מים, אני לסירוגין מוסיפה במשך הלילה עוד כשתי כוסות מים.

מטגנים את הבצל:

מוסיפים לאורז את התבלינים:

מוסיפים לאורז את הרסק והמים:

מכניסים את העוף:

בבוקר זה כבר נראה כך:

וואלה....

 

אם אהבתם את הפוסט הזה,  יותר מאשמח ללייק, ואם אתם ממש ממש מתעקשים.... אז גם שיתוף.

אם אתם רוצים להמשיך ולעקוב אחרי "הבלוג של ממן", הכנסו לחלון בצד שמאל של "נשארים מעודכנים", והצטרפו דרך האימייל או דרך המסר, וכך תקבלו הודעה בכל פעם שאפרסם פוסט חדש. גאוני לא? :)

מזמינה אתכם להצטרף לדף הפייסבוק - "הבלוג של ממן". :-)

 

בתיאבון!


אוהבת, ממן. 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל 22maman אלא אם צויין אחרת