88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

פלפלים ממולאים - תבשיל צמחוני

06/11/2014

אחד המאכלים הכי טעימים, הכי מרגישים בית והכי קלים להכנה, זה פלפלים ממולאים.

מה שטוב במאכל הזה, שאפשר להשיג כל השנה את הפלפלים, להכין ולהנות מתבשיל טעים.

קצת תמונות על התהליך ולאחר מכן המתכון

המילוי בבישול ראשוני

מכינה את הרוטב, לתוכו אני מכניסה את הפלפלים, מתחילה בטיגון של הבצל

ומוסיפה את כל שאר המצרכים עד ליצירת רוטב - סעיפים 6,7,8 באופן הכנה למטה

משום מה לא הצלחתי לצלם את המוצר המוגמר, אבל אתם יכולים לתאר לכם איך יצא

המצרכים והמתכון:

מצרכים:

  1. 9 פלפלים, אפשר ירוקים בהירים, אפשר אדומים, אפשר כתומים, אפשר לערבב צבעים
  2. 1.5 כוסות אורז שטוף ומסונן
  3. 3 בצלים בינוניים
  4. 5 שיני שום
  5. 2 עגבניות קצוצות
  6. חופן פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
  7.  6 כפות רסק עגבניות, 1 כפית מלח, 1כפית פלפל שחור, 1 כף פפריקה מתוקה, 1 כף כמון, 3 כפות אבקת מרק
  8. מיץ לימון משני לימונים
     

אופן הכנה 

  1. אני מבשלת מעט את המילוי של הפלפלים וזאת כדי שלאחר הבישול, הפלפלים ישארו מוצקים כי המילוי כמעט מוכן
  2. לחתוך את הראש של הפלפלים, לנקות מהגרעינים, לשטוף, להניח בצד 
  3. לטגן 2 בצלים, עד שמזהיבים, להוסיף שום, עגבניות, כוסברה ופטרוזיליה, להמשיך לטגן עוד 2 דקות, להוסיף 3 כפות רסק עגבניות ומחצית מכמות התבלינים (את השאר להשאיר לרוטב), לערבב, להוסיף 1 כוס מים מהברז וחצי מכמות המיץ לימון, להוסיף את האורז, לערבב, לבשל 5 דקות על אש נמוכה, לערבב כל הזמן ולהזהר לא לשרוף את המילוי. התערובות צריכה להיות מעט מימית. 
  4. להוריד מהאש, לקרר 
  5. לאחר שהתערובת התקררה, למלא את הפלפלים ולהניח במגש
  6. באותו סיר, לטגן את יתרת הבצל, להוסיף רסק ואת יתרת התבלינים, להוסיף 1/2 כוס מים, לבשל מעט
  7. לסדר את הפלפלים בתוך הסיר, בעזרת קיסם מעץ, לעשות 2, 3 חורים מסביב לפלפל על  מנת שהנוזלים יכנסו במהלך הבישול לתוך הפלפלים
  8.  להכין תערובת של 1 כוס מים, לערבב עם מיץ מלימון אחד,1 כפית מלח, 2 כפיות שמן, לערבב ולשפוך על הפלפלים. מי שאוהב, יכול להוסיף רסק לתערובת (בנוסף ל-6 כפות) ו-1 כף סוכר על מנת להדגיש את הטעם של הרסק. לתת רתיחה, להנמיך האש, לבשל בערך שלושת רבעי שעה עם מכסה סגור. לבדוק אם האורז מבושל. לכבות את האש.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

38 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת