33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

רוגלעך ספידי רגיל והפוך

רוגלעך ספידי רגיל והפוך



הרוגלעך הקלאסי הוא בצק שמרים דפוף עשיר בחמאה ממולא בשוקולד שמצריך שעות ארוכות של הכנה .
הרוגלעך מבצק השמרים ספידי של אמי . בצק שמרים נוח לעבודה שאינו מצריך התפחה וטעמו משובחביותר.  לאחרונה הפך להיות בצק הבית שלי.
חלק מהבצק הכנתי רוגלעך במילית שוקולד ופרג . וחלק הכנתי הכנתי רוגלך הפוך מבצק ספידי עם קמח מלא ואבקת קקאו  מליתי בממרח שקדים ושקדים וחלק בממרח חלבה. 
הרוגלעך נחטפו במהירות שיא


בצק ספיידי שמרים ל-20-25 קוראסונים
½ 2 כוסות קמח 
2 כפיות שמרים יבשים
½כוס שמן 
½כוס מים פושרים 
2 כפות סוכר או תחליף בכמות זהה
¼ רבע כפית מלח 
ללוש במיקסר או ביד כעשר דקות . הבצק צריך להיות רך ונעים 
הערה - השתמשתי בכוס קמח רגיל וכוס וחצי קמח מלא הוספתי מעט
מים.
לחלק את הבצק לשלושה חלקים 
למלית
ממרח שוקולד
מילית פרג 

בצק ספידי שמרים עם קקאו 
½2 כוסות קמח (השתמשתי בקמח מלא) 
2 כפות קקאו 
3 כפות סוכר
2 כפיות שמרים יבשים 
3/4 כוס שמן 
½-3/4 כוס מים פושרים 
¼ כפית מלח. 
ללוש במיקסר או ביד לבצק רך ונעים 
לחלק את הבצק ל3 חלקים 
למלית 
ממרח חלבה 
ממרח שקדים עשיר + שקדים מלובנים פרוסים
*המלצה  השתמשתי בממרחים של חברת BAKERS שרכשתי בממלכת האופים במחיר של 24.90 לקג ממרח.
ניתן להשיג ממרחים  ללא סוכר 
למריחה לפני האפיה 
1 ביצה
1 כף מים
קמצוץ מלח 
קמצוץ נס קפה
לטרוף ועם מברשת למרוח על הרוגלעך 
לזיגוג לאחר האפיה 
1 כוס סוכר 
1 כוס מים
1 כפית וניל
מיץ מחצי לימון 
לבשל עד קבלת סירופ סמיך 
יצירת הרוגלעך

מרדדים דק למלבן ברוחב 20 סמ בערך ( הכי נח לי על ניר אפיה ,אין צורך לקמח)
מורחים בשכבה דקה את הממרח הנבחר 
מקפלים לחצי לאורך בעזרת ניר האפיה ומרדדים מעט מעל לניר האפיה- המלית תגלוש מעט לא נורא.
חותכים למשולשים בעלי צלעות ארוכות- באלה עם ממרח השקדים פזרתי מעט פרוסות שקדים מלובנים.
מגלגלים כל משולש מהבסיס עד השפיץ ליצירת קורוסון 
מניחים על ניר אפיה בתבנית 
מורחים בתערובת הביצה 
אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות כ20 דקות 
מזגגים את הרוגלך מיד עם יציאת מהתנור בסירופ לזיגוג. ומקררים .
מאחסנים בקופסה סגורה ליומים שלושה או בהקפאה. 


תהנו 
הערה- ניתן להכין ללא סוכר ולהשתמש בתחליפי סוכר


 

 


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת