33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

העולם של שרית

מתכון מיוחד לעוף בבירה-מרשים וטעים במיוחד!

מתכון מיוחד לעוף בבירה-מרשים וטעים במיוחד!

הי לכולם, כאחת שחובבת בין כל העיסוקים שלי בישול ואפייה אז כתרפיה מסויימת אני נוהגת להכנס לקבוצות שונות השייכות למתכונים,בפייסבוק בעיקר,

מצאתי את המתכון של השף מיכה כלפה-לעוף בבירה,שמרתי את המתכון וחיכיתי להזדמנות שתגיע.

רכשתי בסופר הקרוב את העוף המיוחל.

צהלתי ושמחתי ומיהרתי להכין לכבוד שבת קודש את המתכון המצורף...כדאי להיצמד להוראות,אצלינו בבית ליקקו את האצבעות ואני ממליצה להכין אותו כשאתם מזמינים אורחים שראו ואכלו הכל ואין כמעט במה לחדש להם...קריאות התפעלות מובטחות! 

עוף  ותפוחי אדמה בבירה:

מצרכים:

1 עוף שלם טרי 

1 שקית תפוחי אדמה קטנטנים

1 בקבוק בירה

התערובת:

2 כפות גדושות של פפריקה מעושנת

מעט פלפל חריף ( מי שאוהב אן פלפל קאיין)

חצי כפית מלח

כף שמיר יבש או טרי

1 כף שום כתוש

2 כפות רוטב ברביקיו

כף סילאן

3 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה:

1. למזוג מחצית מכמות הבירה שבבקבוק לכוס ולשמור בצד.

2. בקערה גדולה מערבבים את כל תערובת התבלינים למשחה סמיכה ומורחים היטב על העוף. מניחים לשעה במקרר .

3. בתבנית גדולה ומלבישים את העוף על הבקבוק בירה שמלא בחצי. לא לדחוק את העוף מטה אלא להשתדל שראש הבקבוק יישאר בתוך העוף.

ההלבשה נעשית כמובן על האזור היחידי שפנוי לנושא

4. את תפוחי האדמה הקטנים מכניסים לקערה בה שהה העוף בכדי לעטוף את תפוחי האדמה בשארית התבלינים.

5. מפזרים את תפוחי האדמה בתבנית, מוזגים בזהירות את כוס הבירה הנותר סביב לתפוחי האדמה ובוזקים על תפוחי האדמה מלח גס.

6. מכניסים לתנור ל 175 מעלות, לשעה ורבע בערך

7. לא לפחד מהצבע הכהה של העוף שנובע מהתערובת. אדי הבירה יעשו את העבודה והעוף יצא עסיסי ורך להפליא

8. מגישים שלם עם הבקבוק ומפרקים את הקונסטרוקציה רק בשולחן,

****לא לפחד על הבקבוק לא קורה לא כלום בתנור

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל shirsa5 אלא אם צויין אחרת